Slovenija arhiv novic 25.05.2023

Peter Muck: Alpinist in glasbenik s srcem in dušo

Dnevnik 25.05.2023
Peter Muck je pripadnik generacije povojnih alpinistov, v gore pa je začel zahajati že kot otrok. Družinska hiša je stala na pobočju ljubljanskega grajskega hriba, poletja pa je pogosto preživljal pri sorodnikih na Pohorju. S svojimi hudomušnimi… »

Različnost generacij prinaša zanimive stvaritve

Dnevnik 25.05.2023
Na 19. Novomeških likovnih dnevih ta teden v Jakčevem domu ustvarja sedem akademsko izobraženih domačih in tujih slikarjev, kiparjev in grafikov. Njihova dela, ki bodo v Jakčevem domu na ogled od konca junija do začetka septembra, bodo dopolnila… »

Cretu bo danes razkril potnike za tekmi z Nizozemsko

Dnevnik 25.05.2023
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca, ki se v Ljubljani pripravlja na začetek lige narodov, je od začetka tedna bolj ali manj v polni zasedbi. Kot zadnja sta se ekipi pridružila Klemen Čebulj in Jan Kozamernik. V soboto in nedeljo prijateljski… »

Reško podjetje izpraznilo denarnice vlagateljev

Dnevnik 25.05.2023
Ponzijeva shema reškega podjetja BitLucky je odnesla milijone evrov v kriptovalutah, zgodba pa razburja hrvaško javnost. Tridesetletni direktor podjetja Luka Burazer, znan obraz v hrvaški kriptoskupnosti, je izginil neznano kam. Na Hrvaškem je… »

Večina mestnih gimnazij omejuje vpis

Dnevnik 25.05.2023
Uradni podatki ministrstva za vzgojo in izobraževanje kažejo, da je tudi letos zanimanje bodočih dijakov za nadaljevanje šolanja na gimnazijah precejšnje. Enako velja za nekatere priljubljene strokovne oziroma poklicne programe. Ministrstvo za vzgojo… »

Umetniški konec tedna

Dnevnik 25.05.2023
Danes se pričenja druga edicija iniciative Ljubljana Art Weekend, ki bo s svojim razgibanim programom do 28. maja osrčje druženja umetnikov, kuratorjev, zbirateljev in strokovnjakov iz sveta umetnosti. V okviru ideje projekta so se združile različne… »

Širitev Magne: nove tovarne na Madžarskem in v Severni Makedoniji

Dnevnik 25.05.2023
Po umiku proizvodnje iz Slovenije in odpuščanju rastejo tovarne Magne na Madžarskem in v Severni Makedoniji. Premier Robert Golob o odškodnini in usodi lokacije v Hočah. Potem ko je Magna Steyr marca letos ustavila tekoče trakove v hoški lakirnici… »

Etnohiša Baščaršija: Tretja epizoda – Ljubljana

Dnevnik 25.05.2023
V zgradbo ob Ljubljanici, kjer je bila nekoč solidna picerija Čerin, še nedavno pa italijanska restavracija Capriccio, se je pred kratkim vselila restavracija Baščaršija. Gre za že drugo podružnico mariborske restavracije, ki razvija balkanski… »

Do zadnje strani: Smrtonosna molčečnost resničnosti

Dnevnik 25.05.2023
V Resničnosti ni malo trenutkov, ko ima Kovačičev pripovedovalec, Ćato-pisar, občutek, da je opazovan. Zdi se tudi, da ne zna razločiti, ali ga opazuje človek ali kakšna druga nečloveška entiteta. Nelagodju in strahu se primeša občutek krivde… »

#intervju Vieux Farka Touré, glasbenik: Politična stranka malijskih glasbenikov so njihove kitare

Dnevnik 25.05.2023
V okviru 39. festivala Druga Godba se bo v soboto v Kinu Šiška predstavil malijski glasbenik Vieux Farka Touré. Kljub mladosti je dosegel že veliko glasbeno prepoznavnost. Svojo glasbo črpa iz songhojske kulturnega izročila iz Republike Mali. Vieux… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem