Slovenija arhiv novic 25.05.2023

Kravosov Zajec zvitorepec bo v soboto skakljal po tržaškem odru

Primorske 25.05.2023
Odgovor na vprašanje, zakaj ni bilo predsednika Društva Bralna značka na predstavitvi nove nagradne knjige V Ljubljani, je bilo moč dobiti v Slovenskem stalnem gledališču, kjer so včeraj predstavili novo uprizoritev za najmlajše, za katero je… »

Dobro desetletje v senci strank novih obrazov

Delo 25.05.2023
Stranka SD je pred odločitvijo, ali bo servis za svoje vplivne kadre ali pa bo uresničevala svojo politično vizijo. V nadaljevanju preberite: Socialni demokrati so tradicionalna stranka v slovenskem političnem prostoru. V soboto praznujejo 30… »

Sreča za dušo in telo

Delo 25.05.2023
Srečen je človek, ki verjame, da hodi po pravi poti, pravi priljubljeni Jorge Bucay. Na enega od njih sem naletela te dni, le da ne hodi, ampak pleše. Moj bolj ali manj pametni telefon mi vsak teden pošlje poročilo o tem, koliko ur sem preživela na… »

Zemlja – vesoljska tarča

Delo 25.05.2023
Da katero od vesoljskih teles prečka Zemljino tirnico ravno, ko se na istem koščku svoje poti okoli Sonca nahaja tudi Zemlja, je igra verjetnosti. V nadaljevanju preberite: Ker asteroidi in kometi ne oddajajo lastne svetlobe, ampak le odbijajo… »

Umor priznal, nasilništvo pa zanikal

Delo 25.05.2023
Janez Šesek, ki je z mačeto umoril nekdanjo taščo, je trdil, da mu je šlo le za stike z otrokoma. V nadaljevanju preberite: Še preden je obtožencu leta 2018 ljubljanski okrožni kazenski sodnik Tomaž Bromše izrekel kazen 26 let zapora, je Janez… »

Elektronske cigarete – preveč omejitev, premalo rešitev

Delo 25.05.2023
Dokazov, da naj bi prav vejpanje pri mladostnikih spodbujalo kajenje – na kar opozarjajo nekateri slovenski strokovnjaki, ni. Številni kadilci poskušajo opustiti kajenje z elektronskimi cigaretami (EC). Medtem ko se znanost razvija, se pojavljajo… »

V Benetkah začeli 18. mednarodni arhitekturni bienale

Primorske 25.05.2023
V Benetkah so včeraj za širšo javnost odprli 18. mednarodni arhitekturni bienale. Kuratorka, gansko-škotska arhitektka Lesley Lokko, si je letošnjo razstavo, ki bo na ogled do 26. novembra, zamislila kot Laboratorij prihodnosti. Polovica prispevkov… »

Roglič je že nosil rožnato majico

Primorske 25.05.2023
Slovenski kolesarji so zlasti v zadnji petletki vtisnili močan pečat tritedenskim dirkam. Najbolj seveda po zaslugi Tadeja Pogačarja, ki je osvojil dve rumeni majici na Touru, ter Primoža Rogliča, ki je trikrat dobil skupni seštevek Vuelte in… »

#intervju Žan Vipotnik, najboljši nogometaš slovenske lige po izboru Dnevnika:Golgeter, ki se odlično znajde tudi v kuhinji

Dnevnik 25.05.2023
Napadalec Maribora Žan Vipotnik je v osmih mesecih postal zvezda in najdražji igralec prve slovenske nogometne lige. Prvi gol je dosegel šele oktobra, a vseeno postal najboljši strelec lige z 20 zadetki in tudi nogometaš sezone v tradicionalnem… »

Naslovnica nove Mladine / BALKANSKI WATERGATE

Mladina 25.05.2023
Je slovenski urad za preprečevanje pranja denarja zlorabila mednarodna hudodelska združba? V petek izide nova Mladina! V novi številki, ki bo pri prodajalcih časopisov in na naši spletni strani na voljo od petka, 26. maja, dalje, preverite, ali je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem