Slovenija arhiv novic 06.02.2024

Radijska igra: Humorno obarvan slovenski kulturni praznik

RTV Slovenija 06.02.2024
Prešernov dan bo Uredništvo igranega programa obeležilo z zabavno radijsko igro, ki razkriva nekaj resničnih in nekaj izmišljenih navad Matije Čopa in Franceta Prešerna. Prazničen bo tudi torkov termin celovečerne radijske igre na Prvem programu… »

Vpoklic Teslinih avtov v ZDA zaradi premajhne pisave

Necenzurirano 06.02.2024
NHTSA (Nacionalna agencija za varnost prometa) zahteva vpoklic vseh Tesel prodanih v ZDA; razlog je skoraj neverjeten. Najnovejši vpoklic, ki ga je zahtevala Nacionalna agencija za varnost prometa (NHTSA), ni prizanesel niti najnovejšemu Teslinemu… »

Nova sezona, novo zvišanje cen v kampih na hrvaški obali

Necenzurirano 06.02.2024
Pregledali smo cene kampiranja na hrvaški obali in jih primerjali s cenami v preteklih treh letih. Nekoč cenovno ugodno kampiranje postaja vse dražje, tako pri sosedih Hrvatih kot drugod v Evropi. Marsikdo te dni že načrtuje preživljanje poletnega… »

Slišali so glasove v gozdu, v iskalni akciji pa niso našli nikogar

Necenzurirano 06.02.2024
V vasici Pertisau na avstrijskem Tirolskem je v ponedeljek zvečer potekala nenavadna iskalna akcija. Okoli pol desetih zvečer je domačin, ki je tudi pripadnik lokalne gorske reševalne službe, ob jezeru Achen slišal glasove. Zdelo se mu je, da sliši… »

Carl Weathers – bicepse je meril tako s Stallonom kot Schwarzeneggerjem

Dnevnik 06.02.2024
V 77. letu starosti je umrl nekdanji profesionalni igralec ameriškega nogometa, filmski igralec in režiser Carl Weathers. V filmske anale se je zapisal z vlogo Apolla Creeda v prvih štirih filmih Rocky s Sylvestrom Stallonom. Bicepse je meril tudi z… »

Milan Dekleva: Čistost tega jutra

RTV Slovenija 06.02.2024
Milan Dekleva, eden najbolj vsestranskih slovenskih literarnih ustvarjalcev in eden od tiste vrste besedovalcev, ki z leti postajajo vse bolj okretni in zmogljivi, nas je razveselil z novo pesniško zbirko: Čistost tega jutra je njegova že 27. po vrsti… »

Odprte prijave na predavanja, delavnice in meritve v Lekarni Bistrica

Domžalec 06.02.2024
Že v drugem tednu februarja 2024, lepo vabljeni v Lekarno Bistrica v Mercator center Domžale na številne brezplačne delavnice, meritve, strokovne posvete in preglede. V tednu od 5. pa vse tja do 15. februarja 2024, boste lahko prisluhnili predavanju o… »

Realov strah in trepet je Benjamin Šeško

Delo 06.02.2024
Čez teden prvi tekmi osmine finala lige prvakov, v Leipzigu bo gostoval najuspešnejši klub. V odlični formi tudi Jan Oblak. V nadaljevanju preberite: Časovno naključje je, da se je teden dni pred prvimi tekmami osmine finala lige prvakov v ospredje… »

Kraljestvo za napadalca v Prvi ligi

RTV Slovenija 06.02.2024
Nadaljevanje Prve lige je pred vrati. Kdo je najbolje pripravljen za spomladanski del? Lahko kdo ujame Celjane? Kateri prestopi so bili najpomembnejši? To je nekaj iztočnic nogometne debate v novi epizodi podkasta Žoga je okrogla. Nogometni reporterji… »

Pred dnevom spomina na fojbe RAI s filmom Istrska vrtnica, ki sproža polemike v italijanskih medijih

RTV Slovenija 06.02.2024
V Italiji bo v soboto dan spomina na žrtve fojb in izselitev Italijanov iz povojne Jugoslavije. Na prvem programu italijanske televizije RAI je tako bil na ogled film La rosa dell'Istria (Istrska vrtnica), ki spremlja usodo družine prebežnikov. Film je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem