Slovenija arhiv novic 06.02.2024

Ocena: Moje hiške

Delo 06.02.2024
Otroška poezija Cvetke Sokolov ima, ne samo po naslovu, še marsikaj skupnega s hiškami. V nadaljevanju preberite: Cvetka Sokolov, ki jo poznamo predvsem kot precej aktivno avtorico kartonk, slikanic in romanov za mladino, se nam tokrat predstavlja v… »

Montaignevo temeljno vprašanje je: kaj vem?

Dnevnik 06.02.2024
Prevajalec Branko Madžarevič je lani naredil še en slonji korak: potem ko je leta 2003 prevedel neprevedljivo Rabelaisovo delo Gargantua in Pantagruel in zanj prejel nagrado Prešernovega sklada, je nedavno izšel še njegov prevod čez tisoč strani… »

Skoraj devetnajst let denacionalizacijske zamude

Dnevnik 06.02.2024
Upravnim enotam so oktobra 2002, skoraj enajst let po uveljavitvi zakona o denacionalizaciji, naložili popravni izpit. Vse denacionalizacijske postopke bi morale na prvi stopnji zaključiti do konca marca 2005. Toda zadnji dan leta 2023, to je osemnajst… »

Lov na snežno kapico

Delo 06.02.2024
»Pazi, ko boš naslednjič potegnil ptičarja. Lahko te stane življenja!«. Kostarika je biodiverzitetni raj na Zemlji. Na približno dvakrat večji površini od Slovenije živi okoli pol milijona vrst (v Sloveniji okoli 24.000), kar je približno pet… »

Favorita za finale Južna Koreja in Slonokoščena obala

Delo 06.02.2024
Ta teden bodo razglasili najboljše na azijskem in afriškem nogometnem prvenstvu, komu kaže najbolje? Ta teden bodo razglasili najboljše na azijskem in afriškem nogometnem prvenstvu. Prvi bodo odprli polfinalni ples v Katarju – danes (16) se bosta… »

Napadi na varno območje med diplomatsko ofenzivo

Delo 06.02.2024
Izraelske sile načrtujejo velik napad na Rafo, kamor se je zateklo več kot milijon ljudi. V nadaljevanju preberite: Med mukotrpnim čakanjem na usodo dogovora o prvi prekinitvi ognja na območju Gaze v zadnjih dveh mesecih je izraelska vojska včeraj… »

Pravi frajerji opravljajo visoke javne funkcije brezplačno

Delo 06.02.2024
V Sloveniji smo skrenili z zdravorazumske poti, imamo pa tudi vse bolj skrivenčen odnos tako do denarja kot tudi do bistva javnega funkcionarstva kot takega. Slovenci slovimo kot narod okostenelih navad. Poleg tega neznansko radi kopiramo politične… »

V družbi z vzornico Niko ji nikoli ni dolgčas

Delo 06.02.2024
Taja Bodlaj si želi uspeti v smučarskih skokih. Mladinska olimpijska prvakinja je med vročimi slovenskimi aduti tudi na nordijskem MSP v Planici. V nadaljevanju preberite: Kdaj je začela mladinska olimpijska prvakinja Taja Bodlaj trenirati smučarske… »

Cenovni valovi

Delo 06.02.2024
Hitro zniževanje medletne rasti cen lahko kmalu postane izziv za javne finance, še posebno če potrošniki ne bomo povečali količine kupljenih proizvodov. V nadaljevanju preberite: To, ali se inflacija res umirja ali ne, je za marsikoga še vedno… »

Ukrajinskim sirotam v Slavini grozi vrnitev v sirotišnico

Dnevnik 06.02.2024
Vodstvo ukrajinske sirotišnice namerava otroke, ki jim je Slovenija pred dobrim letom in pol ponudila zatočišče v naši državi, vrniti nazaj v Ukrajino. Različni deležniki, vključeni v projekt oskrbe, opozarjajo, da je takšna odločitev v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem