Slovenija arhiv novic 06.02.2024

Izbrali arhitekturno rešitev za obalno cesto

Dnevnik 06.02.2024
Znana je arhitekturna rešitev za obalno cesto med Koprom in Izolo, ki sta jo istrski občini v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor iskali na javnem natečaju. Komisija je za zmagovalno rešitev izbrala elaborat krajinskoarhitekturnega studia… »

Od povračilnih napadov nazaj k začetku

Dnevnik 06.02.2024
Manj kot teden dni po smrtonosnih napadih proiranskih milic iz Iraka na ameriško oporišče na jordanskem ozemlju so spopadi na Bližnjem vzhodu še enkrat doleteli Irak in Sirijo, ti dve od vojne in državljanskega spopada močno tepeni državi… »

V Velenju tudi napake pri odčitavanju delilnikov

Dnevnik 06.02.2024
Prebivalci Šaleške doline, ki so v minulih dneh dobili zelo visoke položnice za ogrevanje, trdijo, da je prihajalo do napak, zaradi katerih sta se dejansko stanje in obračunana poraba razlikovala. Po podatkih komunalnega podjetja se je napaka zgodila… »

Šport in vreme, prihodnost

Dnevnik 06.02.2024
Timi Zajc je bil jezen: »Tekma je bila nepoštena. Šli so z glavo skozi zid.« Slovenski »orel« je na svetovnem prvenstvu v poletih na Kulmu dosegel svojo osmo medaljo na velikih tekmovanjih, a o veselju in sreči ni bilo ne duha ne sluha. Lahko bi… »

Res pogrom nad SD?

Dnevnik 06.02.2024
Da gre v zadevi stavba na Litijski za pogrom nad stranko SD, je nedavno izjavila prvakinja le-te Tanja Fajon. Trdno sem prepričan, kot tudi velik del javnosti, da je ta pogrom povsem upravičen. S to afero, ko so SD dobili s prsti v marmeladi, smo… »

#intervju Katja Praznik, sociologinja in teoretičarka: Občudovanje ne nadomesti primernega plačila

Dnevnik 06.02.2024
Sociologinja Katja Praznik, sicer izredna profesorica na oddelku za globalne študije spola in seksualnosti ter na programu kulturnega menedžmenta na Državni univerzi New York v Buffalu, se v svojem raziskovanju osredotoča zlasti na tematike, kot so… »

Nepreslišano: Ali Žerdin, urednik

Dnevnik 06.02.2024
Praksa, ko se generalni sekretarji ali sekretarke strank ukvarjajo z državnimi posli, je sporna. Genseki, kakor so funkciji generalnega sekretarja rekli v Sovjetski zvezi, imajo v državi veliko moč. Vendar niso bili izvoljeni na splošnih volitvah… »

Jezikolumna: Slovenisti in slavisti isti?

Dnevnik 06.02.2024
Kdo vas je učil slovenščino v šoli, slavistke ali slovenisti? Kdo uči slovenščino vaše otroke? Kdo vas uči slovenščino, v naši jezikolumni nima smisla spraševati, saj šolska populacija časopisov ne bere. Šolarji in šolarke itak… »

Enake metode, ista stranka

Dnevnik 06.02.2024
Zadnje dni je glede sporne sodne »palače« na Litijski prišla v javnost tudi zgodba o tem, kako je oče enega temeljnih akterjev te zgodbe, generalnega sekretarja SD Klemna Žiberta, medtem v elitni ljubljanski soseski Schellenburg kupil stanovanje za… »

Koeficient razvitosti občin: Kazen za uspešne ali spodbuda za manj uspešne?

Dnevnik 06.02.2024
Ministrstvo za finance vsaki dve leti pripravi indeks, v katerem so vse občine v državi razvrščene glede na stopnjo razvitosti. Na tej podlagi se občinam dodeli odstotek državnega sofinanciranja investicij. Razvite občine menijo, da jih država s… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem