Slovenija arhiv novic 07.02.2024

Tanja Fajon: Mislim, da smo izšli iz najhujšega

RTV Slovenija 07.02.2024
"Čustva so razgreta, zaupanje je načeto, a volja po sodelovanju ostaja, zato bomo vložili veliko energije, da zaupanje obnovimo," je po sestanku s predsednikom vlade v Odmevih povedala prva dama SD-ja Tanja Fajon. Napetost med SD-jem in predsednikom… »

Sodniki / »Le če vsi tako ravnamo, se je mogoče izogniti anarhiji, brezvladju in nasilju oblasti«

Mladina 07.02.2024
Na slovenskih sodiščih je danes v organizaciji Slovenskega sodniškega društva potekal enourni "protestni shod za vladavino prava" Na slovenskih sodiščih je danes v organizaciji Slovenskega sodniškega društva potekal enourni "protestni shod za… »

Turški delavci na drugem tiru bodo 15. februarja stavkali, ministrstvo za delo zahteve turških delavcev podpira

Dnevnik 07.02.2024
Delavci štirih turških izvajalcev del med drugim zahtevajo plačilo vseh nadur in dvig osnovnih plač za 30 odstotkov, so sporočili iz Sindikata delavcev gradbenih dejavnosti Slovenije. Stavkati bodo začeli 15. februarja na delovnih mestih na… »

LOVKE TRGOVINE Z DROGO SEGALE TUDI NA OBALO: Kriminalna združba je bila "izjemno dobro organizirana"

Regional 07.02.2024
Kriminalna združba, ki so jo po dlje časa trajajoči preiskavi razkrinkali slovenski policisti, je bila zelo dobro organizirana, njeni člani so uporabljali tudi kriptirana komunikacijska sredstva. Skupno so jim med zasegli šest kilogramov in pol… »

Štrukelj: Pretendentka za ravnateljico "megavrtca" ovirala podpisovanje peticije

RTV Slovenija 07.02.2024
Sviz trdi, da je glavna pretendentka za ravnateljico ljubljanskega "megavrtca" Barbara Novinec skušala vplivati na podpisovanje peticije za ohranitev samostojnih vrtcev v Ljubljani in tako kršila ustavo. Barbara Novinec očitke zavrača. Sindikat… »

Netanjahu zavrnil zahteve Hamasa, napovedal popolno zmago

Dnevnik 07.02.2024
Izraelski premier Benjamin Netanjahu je danes v televizijskem nagovoru sporočil, da je oboroženim silam odredil, naj bodo pripravljene na delovanje v Rafi na jugu Gaze, kamor se je zateklo več kot milijon palestinskih beguncev. Ob tem je zavrnil… »

Konec tedna kisel, v ponedeljek spuščanje meje sneženja

Zurnal24 07.02.2024
Danes ponekod že padavine. Danes bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji oblačno, občasno bo lahko rosilo ali rahlo deževalo, napoedujejo vremenoslovci na Arsu. Drugod bo še deloma jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature… »

Pogrešanega madžarskega pohodnika našli mrtvega

Dnevnik 07.02.2024
Gorski reševalci so popoldne na območju Jurjevca nad Kamniško Bistrico našli mrtvega 45-letnega madžarskega pohodnika, ki so ga pogrešali od petka. Okoliščine kažejo, da je umrl, ker je zaradi strmega, zasneženega in poledenelega terena padel z… »

Asta Vrečko / »Obtožbe zoper Kordiša so resne«

Mladina 07.02.2024
Koordinatorka Levice stoji za poslanci Levice. Koordinatorica Levice Asta Vrečko je danes obtožbe zoper poslanca Miho Kordiša ocenila kot resne, ravnanja, kot so nespoštljiv dialog, grožnje in neprimerno obnašanje, pa kot nedopustne. Preostalim… »

Vrečko po očitkih Kordišu: Posameznik ne more biti pred odločitvijo kolektiva

Delo 07.02.2024
Tudi Nataša Sukič o pritiskih Mihe Kordiša. Sam vztraja, da so težava njegova programska stališča. Štirje poslanci Levice in koordinatorica stranke Asta Vrečko so zanikali navedbe poslanca Levice Miha Kordiša, da ga želijo utišati in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem