Arhiv novic 10.02.2024

Parižani dobili derbi z Lillom

Delo 10.02.2024
PSG v 21. kolu francoskega nogometnega prvenstva po tirnicah zmag. Nogometaši Paris Saint-Germaina in Lilla so igrali enega od derbijev 21. kola elitne francoske lige. Vodilni Parižani so četrtouvrščene tekmece ugnali s 3:1. Yusuf Yazici je Lillu… »

Dnevni horoskop za nedeljo, 11. februarja 2024

Zurnal24 10.02.2024
Pazite se s konjunkcijo med Luno in Saturnom prepirljivosti in narobe razumljenih zadev, ki se lahko sprevržejo v pravi kamen spotike. Na področju ljubezni se bodo prepletale umirjene vibracije, razveselila vas bo velika mera nežnosti. Vse skupaj vas… »

Porast dvojnih evtanazij: nekdanji nizozemski premier umrl z roko v roki s soprogo

RTV Slovenija 10.02.2024
Katoliški nekdanji nizozemski premier Dries van Agt je umrl s pomočjo evtanazije, z roko v roki s soprogo Eugenie. Oba sta bila stara 93 let. Gre za naraščajoči trend na Nizozemskem, znan kot "dvojna evtanazija". Čeprav še vedno redka, so… »

Poostren nadzor cestnega prometa v luči pustnih praznovanj na ptujskem območju

Spodnje Podravje 10.02.2024
V sklopu najbolj živahnega vikenda pustnih praznovanj, ki zaznamuje širše ptujsko območje s svojo bogato tradicijo veseljačenja in pogosto prekomerno uporabo alkohola, Policijska uprava Maribor napoveduje poostren nadzor cestnega prometa. Od sobote… »

Rop na bencinskem servisu MOL v Lormanju

Spodnje Podravje 10.02.2024
Včeraj, okrog 18.30 ure, je bil Operativno komunikacijski center v Mariboru obveščen o ropu na bencinskem servisu MOL v Lormanju. Neznani storilec je, oborožen z nevarnim predmetom, vstopil v prostore servisa in pod grožnjo odtujil gotovino. Po… »

Tri desetletja kranjskega bazena

Dnevnik 10.02.2024
Z odprtjem galerije slavnih v recepciji pokritega olimpijskega bazena so se v Kranju poklonili 30. obletnici obstoja tega priljubljenega športnega objekta. Dogodek je zaznamoval obisk uspešnih plavalcev in vaterpolistov, ki so svojo vrhunsko športno… »

Imenovanje Turudića izzvalo proteste, ne še leve koalicije

Delo 10.02.2024
Opozicija je na okopih, ker je premier Andrej Plenković vztrajal pri izbiri spornega sodnika za državnega pravobranilca. V nadaljevanju preberite: Imenovanje spornega sodnika Ivana Turudića za generalnega državnega tožilca kljub škandalu, ki je… »

Rekord kozmonavta, Starlinki za Ruse in sledenje fitoplanktonu

RTV Slovenija 10.02.2024
Izstreljen je bil najbolj zmogljiv satelit za sledenje fitoplanktonu oziroma "pljučem sveta", Rusi naj bi se dokopali do računov za SpaceX-ovo satelitsko omrežje Starlink, Nasin institut JPL gre v večje odpuščanje ... V vesolju je nov satelit, ki bo… »

Šola za prvake

RTV Slovenija 10.02.2024
Avstrijska nadaljevanka o zakulisju sveta športa, o odraščanju, tekmovalnosti, ambicijah in sanjah, za katere ni nujno, da se uresničijo, in prav zato tudi o razočaranjih. Smučarska akademija Gastein je najbolj opevana in prestižna tovrstna… »

Usher pred nastopom na Super Bowlu upa, da ga ne bodo prevzela čustva

RTV Slovenija 10.02.2024
Usher je, kot kaže, pripravljen na najpomembnejši koncert 30-letne glasbene kariere. V noči na ponedeljek bo namreč nastopil na sklepnem obračunu lige NFL, 58. Super Bowlu. Izbor skladb bo udaren, saj bo odpel pesmi, ki jih občinstvo najbolj… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem