Arhiv novic 10.02.2024

Nisem okvir. Nikdar ne bom okvir

Delo 10.02.2024
V sevdalinke se je zaljubil, ko je bil še deček. V nadaljevanju preberite: Odraščal je v Foči, mama je med šivanjem poslušala radijske postaje, ki so predvajale starogradske skladbe in sevdalinke, on pa se je vživljal v te čudovite, otožne… »

Brglez: Frankolovske žrtve opominjajo na sedanje žrtve

Delo 10.02.2024
Na Stranicah pri Frankolovem so se spomnili na enega najhujših zločinov na naših tleh, ko so za maščevanje smrti nacističnega funkcionarja umorili sto talcev. Manj kot tri mesece pred koncem druge svetovne vojne se je v Grabnu na Stranicah pri… »

Šest golov Arsenala, Aston Villa se ni oddolžila Manchester Unitedu

Delo 10.02.2024
Manchester City v 24. kolu angleškega nogometnega prvenstva spet uspešen na strelskih ramenih norveškega asa. Nogometaši Arsenala so v nadaljevanju 24. kola angleškega prvenstva na gostovanju dobro napolnili mrežo mestnega tekmeca West Hama. Zmagali… »

Milan po zmagi nad Napolijem diha za ovratnik Juventusu

Delo 10.02.2024
Inter v 24. kolu italijanskega nogometnega prvenstva s polnim izkupičkom v gosteh pri Romi. Nogometaši Milana so v 24. kolu italijanskega prvenstva premagali Napoli z 1:0. Zasedba iz Lombardije ima tako le še točko zaostanka za drugouvrščenim… »

Barceloni zgolj točka, Atleticu niti ena

Delo 10.02.2024
Nogometaši Granade in Seville so v 24. kolu španske lige spravili v obup favorizirana tekmeca. Potem ko je Real Madrid v soboto deklasiral drugouvrščeno Girono (4:0) in povišal vodstvo na lestvici španske nogometne lige, je danes Barcelona na… »

Nadzor potrdil: Govekar brez izobrazbe na funkciji šefa

Zurnal24 10.02.2024
Sašo Govekar ne izpolnjuje pogojev za vodjo tako pomembnega organa, kot je gorenjska medobčinska uprava, ki jo vodi že skoraj eno leto. Na kranjski občini pravijo, da gre za manjšo administrativno napako. Kar se je po Kranju z okolico govorilo že… »

Leverkusen z izjemno predstavo gladko odpravil Bayern in utrdil vodstvo

RTV Slovenija 10.02.2024
Nogometaši Bayerja iz Leverkusna so na derbiju vodilnih ekip Bundeslige ugnali Bayern s 3:0 in ostajajo neporaženi v vseh tekmovanjih v letošnji sezoni. Bavarci si v 95 minutah niso priigrali niti ene priložnosti. Leverkusen je petkrat končal nemško… »

Kdo je odgovoren za zavajajoče podatke glede cen košarice živil?

Savinjsko Šalaške 10.02.2024
Poslanka Anja Bah Žibert je na Vlado Republike Slovenije naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z zavajajočimi podatki glede cen košarice živil. Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju. Spoštovani, ob predstaviti košarice živil… »

Nekajkrat smo zašli, zdaj se vračamo

Delo 10.02.2024
Knjige na knjižni polici so mrtve, če nimaš časa, da jih vzameš v roke, mrtve kot visokoleteče besede o kulturi, če nimajo stika z realnostjo. V nadaljevanju preberite še: O čem govorimo, ko govorimo o ljubezni? O čem govorimo, ko govorimo o… »

Sonet o umetni inteligenci

Delo 10.02.2024
Slabih 179 let od takrat, ko je Prešeren objavil pesem Od železne ceste, generativna umetna inteligenca zna napisati spodoben sonet o svojem vplivu. V nadaljevanju preberite: Aprila 1845 je France Prešeren v Kmetijskih in rokodelskih novicah objavil… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem