Arhiv novic 10.02.2024

Prva dirka in prve stopničke za Tratnika: Lepo je začeti na tak način

Delo 10.02.2024
Enodnevna dirka po Murcii (1.1) je bila za ekipo Visma Lease a Bike prva evropska v sezoni, na njej se je z drugim mestom izkazal Jan Tratnik. Slovenski kolesarji so na uvodu v leto 2024 zelo razpoloženi, Gal Glivar je zmagal v ZAE, Matevž Govekar v… »

Ponovno gol Benjamina Šeška, a Leipzig ni zmagal

Delo 10.02.2024
V 21. kolu nemškega nogometnega prvenstva vzhodnonemški klub ob tri točke zaradi zgrešene najstrožje kazni Loisa Opendaja, Bayer v derbiju nokautiral Bayern. Nogometaši Leipziga so v 21. kolu nemške bundeslige zapravili zmago na gostovanju v… »

V SLOVENIJI VRHUNEC PUSTNIH PRIREDITEV: V Kopru bo cirkuško obarvana

Regional 10.02.2024
Pustne prireditve bodo konec tedna doživele vrhunec. Pustne povorke napovedujejo po številnih krajih po Sloveniji. V Kopru bo pustna sobota cirkuško obarvana, v Ljubljani pa se bo odvijal Zmajev karneval. Policija medtem opozarja, da vožnja v pustnih… »

Krimovke nemočne na Danskem

Dnevnik 10.02.2024
Rokometašice Krima Mercatorja so v 13. krogu lige prvakinj na Danskem izgubile proti Esbjergu z 21:29 (7:19). Ljubljanska ekipa se bo v zadnjem krogu čez teden dni doma pomerila s poljskim Lubinom. Ljubljančanke so na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni… »

Ob obilnejših padavinah opozorila o povečani verjetnosti zemeljskih plazov

RTV Slovenija 10.02.2024
Ta konec tedna ob obilnejšem deževju predvsem v zahodni Sloveniji povečana nevarnost za nastanek novih in reaktivacijo obstoječih zemeljskih plazov, opozarja Geološki zavod. Ob tem bodo narasli tudi pretoki številnih rek po državi. Nevarnost se bo… »

Pri Meti napovedali označevanje vseh z umetno inteligenco ustvarjenih slik

RTV Slovenija 10.02.2024
Pri ameriškem tehnološkem velikanu Meta so napovedali, da bodo na svojih družbenih omrežjih v kratkem uvedli posebno oznako, ki bo označevala vse slike, ki so bile ustvarjene s pomočjo umetne inteligence, in s tem preprečevali njihove zlorabe… »

Aretacije po smrtonosnem trčenju čolna trgovcev z mamili

Delo 10.02.2024
Dva pripadnika civilne garde sta umrla, poškodovana tudi dva policista. Španska civilna garda je danes prijela osem ljudi, potem ko je čoln trgovcev z mamili v petek med pregonom zadel patruljno ladjo, pri čemer sta umrla dva pripadnika civilne garde… »

Brest v 92. minuti zmajem rešil točko proti Rogaški, Dobrovoljc pa potopil Koper

RTV Slovenija 10.02.2024
Skoraj vso tekmo 20. kroga Prve lige Telemach je Rogaška vodila v Stožicah, nato pa je Olimpija v 92. minuti vendarle iztržila točko (2:2), za katero je poskrbel Marko Brest. Koprčani so v 92. minuti prejel zadetek za poraz proti Radomljanom (0:1)… »

Dallas s prenovljeno ekipo povozil nemočno Oklahomo

RTV Slovenija 10.02.2024
Košarkarji Dallasa so z odlično predstavo odpravili Oklahomo kar s 146:111 in se veselili četrte zaporedne zmage. Luka Dončić je prispeval 32 točk, 9 podaj in 8 skokov, v zadnji četrtini pa je počival. Mavericksi so igrali prvič po menjavi… »

Gostitelji do krone iz najstrožjih kazni

Delo 10.02.2024
Katar po treh Afifovih enajstmetrovkah ubranil azijski naslov. Nogometaši Katarja so drugič zapovrstjo, to je tudi drugi naslov v zgodovini, osvojili naslov azijskega prvaka. V finalu so v domačem Lusailu premagali Jordanijo s 3:1 (1:0). Katarci so… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem