Arhiv novic 11.02.2024

Delovno srečanje vodstev Občin Domžale, Poljčane in Beltinci

Domžalec 11.02.2024
Potem, ko se je županja mag. Renata Kosec januarja letos sestala z županjo Občine Poljčane dr. Petro Vrhovnik in županom Občine Beltinci Markom Viragom, se pogovori z namenom medobčinskega sodelovanja pri prijavah na EU projekte nadaljujejo. S… »

Bleščeča luč nasilja – pad vrednosti človeškega življenja

Delo 11.02.2024
So vojne, ki jih spremljamo, uvertura v nekaj večjega? Ne slepimo se: vrednost življenja skozi zgodovino se od davnine do sodobnosti ni večala, temveč upada. V nadaljevanju preberite: Zato so vojne/nasilje/ubijanje vedno prva snov človeških znanj… »

Težko je biti prijatelj Trumpa in Ukrajine hkrati

Necenzurirano 11.02.2024
Vojno vihro vsepovsod izkoriščajo tretjerazredni banana politiki, ki namesto rešitev ponujajo polena pod noge boljšim od sebe. Če nihče ni sposoben rešiti težav, je njihov največji minus odpravljen, ostali so enako slabi kot oni. Trump in Orban… »

Ljudi je treba najprej naučiti dobro jesti

Delo 11.02.2024
Boštjan Volk, najboljši evropski mladi chef l. 2023, pravi, da je dobro, da vsak začne z metlo, s pomivanjem – šele tako si nekoč zaslužiš dobiti naziv chef. V nadaljevanju preberite: Beti Burger se je z Boštjanom Volkom, najboljšim evropskim… »

Spektakel, ki bo zaradi Taylor Swift angažiral tudi nežnejši spol

Delo 11.02.2024
Danes ponoči se bosta v finalu lige NFL v Las Vegasu srečali zvezdniški moštvi Kansas City Chiefs in San Francisco 49ers. Taylor Swift v bitki s časom. V nadaljevanju preberite: Ni ga bolj primernega prizorišča za veliki finale lige NFL v… »

Celo Angleži priznali: Čeferinu dolgujemo opravičilo. Sporočilo iz Pariza?

Delo 11.02.2024
Razplet kongresa Uefe v Parizu prinaša močno sporočilo tudi za primerjavo med Evropsko nogometno zvezo in Evropsko unijo. V nadaljevanju preberite: Kdor v četrtek popoldne ni bil navzoč v konferenčni sobi v Maison de la Mutualité, v kateri se je… »

Električna admiralska ladja

Delo 11.02.2024
EX90 je največ, kar bo Volvo ponudil med električnimi športnimi terenci. Volvo že kar nekaj časa napoveduje svojo električno »admiralsko ladjo« EX90, saj smo o njej pisali že konec leta 2022. Minilo je torej več kot leto, in kot kaže, je… »

Naprava za razjasnitev prometnih nesreč

Delo 11.02.2024
Od 7. julija jo bodo morali imeti vsi novi avtomobili črno skrinjico. V prispevku preberite: Avtomobili imajo vse več sodobnih tehnologij, ki so voznikom včasih všeč, včasih pa malo manj. Nekatere novosti pa so očem skrite. Mednje sodi snemalnik… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem