Arhiv novic 25.04.2024

Nadal v 64 minutah odpihnil najstnika Blancha in bo znova izzval De Minaurja

RTV Slovenija pred 24 dnevi
Rafael Nadal je v 1. krogu turnirja serije 1000 v Madridu odpravil 16-letnega Darwina Blancha s 6:1 in 6:0. Španca v 2. krogu čaka Alex De Minaur. Avstralec je prejšnji teden v Barceloni ugnal kralja peska. Američan Blanch je na lestvici ATP na 1028… »

Dvojna merila: subvencijo za elektrarno bo dobil, za izolacijo strehe, na kateri bo stala, pa ne

Zurnal24 pred 24 dnevi
Zaradi dveh frčad na strehi, ki naj bi bili nelegalni, ne more dobiti subvencije za toplotno izolacijo strehe, lahko pa dobi subvencijo za sončno elektrarno, ki bo stala na tej strehi. Razlog? Dvojna merila pri zahtevani dokumentaciji, ki jo je treba… »

Olepšana bilanca zakonodajnega stroja

Delo pred 24 dnevi
Evropski parlament se sicer hvali s količino dela v zadnjem mandatu, a spremljali so ga tudi škandali. V nadaljevanju preberite: Podkupovalna afera Katar, delovanje v izrednih razmerah pandemije covida-19 in sprejemanje velikih svežnjev zakonodaje so… »

Dobra novica za Rogliča, v ekipi še naprej dva zmagovalca Gira

Zurnal24 pred 24 dnevi
Zmagovalec Gira 2022 podaljšal z Rogličevo Boro. Avstralski kolesar Jai Hindley je podaljšal pogodbo z ekipo Bora-hansgrohe, za katero bo vsaj do konca sezone 2025 tekmoval tudi slovenski as Primož Roglič, je v izjavi za javnost sporočila nemška… »

Magnifico jo išče že 30 let!

Necenzurirano pred 24 dnevi
Na Radiu Aktual skupaj z Magnificom iščejo dekle, ki je pred 30 leti v pesmi 24.000 poljubov izgovorilo slavni stavek “Magnifico, I love you”. Pred tridesetimi leti je v studiu Radia Glas Ljubljane (RGL) gostoval Magnifico, ki je pri ustvarjanju… »

Prvomajska budnica

Domžalec pred 24 dnevi
V sredo, 1. maja vas vabimo, da se nam pridružite na tradicionalni prvomajski budnici. Godba Domžale, domžalske mažoretke, Društvo narodnih noš Domžale in gasilci PGD Stob – Depala vas, bodo v sredo 1. maja skupaj prebudili Domžale. Budnica… »

Sedemnajstletnik, najmlajši izzivalec za svetovni šahovski naslov

Delo pred 24 dnevi
Indijec Gukesh D bo na svetovnem šahovskem prvenstvu za moške izzival Kitajca Dinga Lirena. Nad njim je očaran sam Gari Kasparov. Indijski šahovski talent Gukesh Dommaraju je na dobri poti, da postane najmlajši svetovni prvak v tej disciplini… »

Glas upokojencev spet protestiral, na evrovolitvah podpirajo Zalo Tomašič iz SDS-a

RTV Slovenija pred 24 dnevi
V Ljubljani so se na shodu znova zbrali podporniki Inštituta 1. oktober in stranke Glas upokojencev in zahtevali dvig pokojnin. Vlado, ki so ji očitali, da neustrezno ravna z upokojenci, so pozvali k odstopu. Pred uradnim shodom so se protestniki znova… »

Gorska etapa ubežniku Nysu, Tratnik zaostal minuto in pol

RTV Slovenija pred 24 dnevi
Thibau Nys (Lidl Trek) je presenetljivi zmagovalec druge etape kolesarske Dirke po Romandiji. Belgijec je prevzel tudi skupno vodstvo. 21-letnik je bil večino etape med ubežniki, ki so pred glavnino ostali tudi večino ciljnega vzpona etape od Fribourga… »

Skupna pobuda 14 slovenskih založnikov za stabilnejšo prihodnost knjižnega založništva

RTV Slovenija pred 24 dnevi
Direktorji in odgovorni uredniki 14 slovenskih založb so podpisali skupno pobudo za ureditev in izboljšanje razmer slovenskega knjižnega založništva v javnem interesu. To je po njihovih besedah že od osamosvojitve v slabem položaju. Zaokrožilo je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem