Arhiv novic 25.04.2024

Ruski veto onemogočil potrditev resolucije ZN o prepovedi jedrskega orožja v vesolju

Dnevnik pred 25 dnevi
Rusija je v sredo vložila veto na resolucijo Združenih narodov, ki je predlagala prepoved uporabe jedrskega orožja v vesolju, zaradi zaskrbljenosti ameriških obveščevalnih služb, da Moskva poskuša razviti jedrsko napravo, ki bi lahko uničila… »

Filmski snemalci nagrado iris za življenjsko delo letos podelili Valentinu Perku

RTV Slovenija pred 25 dnevi
Združenje filmskih snemalcev je podelilo nagrade iris za filmsko fotografijo. Valentin Perko, znan po filmih Petelinji zajtrk in Ekspres, ekspres, je prejel nagrado za življenjsko delo. Nagrade so skupno podelili v šestih kategorijah. Združenje… »

Veliko srednjih šol drugega kroga sploh ne bo imelo

Delo pred 25 dnevi
Po prenosu so se prijave za vpis v srednje šole precej porazdelile. Kje bodo imeli omejitve vpisa, bo znano konec maja. Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je objavilo stanje prijav za vpis v srednje šole za prihodnje šolsko leto po prenosu prijav… »

Drugačni obrazi startupov

Finance.si pred 25 dnevi
Vse pogosteje se omenjajo obrambne tehnologije kot panoga, kamor naj bi se začela stekati večja količina finančnih sredstev tudi v Evropi.… »

Vse več proizvajalcev televizorjev stavi na mini LED za najboljšo sliko

Finance.si pred 25 dnevi
Pogledali smo paradne modele iz Samsunga, Philipsa in Sonyja, ki je pred dnevi razkril svoje novosti na tem področju in precej presenetil.… »

Pet držav, kjer bi odprl naslednje podjetje

Finance.si pred 25 dnevi
Zadnji dve leti dobim le še prijazne odgovore, da bodo kot nomadi namesto v Sloveniji raje začeli na Hrvaškem ali kje drugje.… »

Na Mars in nazaj: znanost, denar in politika v ozadju Nasine misije MSR

Finance.si pred 25 dnevi
Pri ameriški vesoljski agenciji pripravljajo misijo, v okviru katere bi na Zemljo pripeljali vzorce snovi s površja Marsa. A nekateri znanstveniki se sprašujejo, ali je to res pametna naložba.… »

Med prvimi smo preizkusili novega dusterja

Zurnal24 pred 25 dnevi
Na cestah in terenu Južne Španije smo prvič zapeljali novega dacia dusterja. Pri Dacii pravijo, da prinaša veliko novega in bolj sofisticiranega, a še naprej ostaja kleni športni terenec. Dacia je v zadnjih dveh letih šla skozi korenito preobrazbo… »

Drugi finalist znan po šesti seriji enajstmetrovk

Zurnal24 pred 25 dnevi
Ob Gorici v pokalnem finalu še Rogaška. Nogometaši Rogaške so drugi finalisti pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v polfinalu v Murski Soboti po enajstmetrovkah premagali Muro s 7:6 (1:1, 2:2). V finalu, ki bo 24. maja v Stožicah, se bodo merili z… »

PIRANČANU ZMANJKALO ŠPORTNE SREČE: Ostal brez kolajne in utrpel še eno poškodbo (FOTO, VIDEO)

Regional pred 25 dnevi
Slovenski boksarski zanesenjaki so včeraj nestrpno čakali novice iz Beograda, kjer poteka EUBC evropsko prvenstvo v boksu. Tadej Černoga in Nejc Petrič sta lovila prvo slovensko kolajno na evropskih prvenstvih, a oba ostala praznih rok, oba sta v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem