Arhiv novic 09.05.2024

Izdelki iz betona za domačo uporabo

Dnevnik 09.05.2024
Beton izhaja že iz rimskih časov, z njim je zgrajena že kupola na rimskem Panteonu, vendar ga v moderni obliki poznamo dobrih 150 let. V Sloveniji so bili s cementom iz Anhovega že pred več kot sto leti narejeni še danes odlično ohranjeni betonski… »

Dve ponudbi za opremljanje kopališča Ilirija, 2.

Dnevnik 09.05.2024
Požig novogradnje bazena Ilirija je primer, ki se pojavlja povsod. Del ljudi zna kreirati, delati nove stvari, del pa tega ne zna, ni sposoben, se mu ne da in zato želi delo, trud, znanje tej prvi skupini uničiti. To je, lepo povedano, konservativni… »

Plakatna razstava o splavu in kontracepciji

Dnevnik 09.05.2024
Na Trgu Ajdovščina in v njegovi okolici pet Tam-Tamovih plakatnih mest naseljuje razstava, ki predstavlja ključne mejnike v zgodovini reproduktivnih pravic v Sloveniji. Informira in ozavešča o pravici do splava, kontracepciji, spolni vzgoji, umetni… »

Vlada išče vir za gradnjo stanovanj, nepremičninski davek bo trd oreh

Dnevnik 09.05.2024
Za dobro delujočo javno stanovanjsko preskrbo potrebujemo sistemski vir financiranja. Toda v izhodiščih sistemskega zakona o konkretnem viru ni niti besede. Neuradno se omenja prispevek podjetij, uvedba sodobnega nepremičninskega davka pa bo, kot… »

Nepreslišano: Simona Felser, direktorica Agencije za varnost prometa (AVP)

Dnevnik 09.05.2024
Pomanjkanje prometne kulture v družbi se z uporabe osebnih avtomobilov širi tudi na druge udeležence, ki si delijo prometni prostor. V delitvi tega prostora smo nestrpni, nepotrpežljivi in kdaj tudi agresivni. To posledično pomeni, da se tudi v vlogi… »

Počasi, Luka!

Dnevnik 09.05.2024
Medtem ko se večina slovenskih politikov na službena potovanja v tujino odpravi z letalom, se je minister za delo Luka Mesec odločil za drugačen način. V Bruselj se je namreč odpeljal kar z – vlakom. Moti ga namreč, da se v EU v 500 ali tisoč… »

Nikoli do dna

Dnevnik 09.05.2024
Nihče nikogar ne spozna je eden od verzov pesmi Grm Svetlane Makarovič in od letošnjega aprila tudi naslov romanesknega prvenca (Cankarjeva založba) Katarine Gomboc Čeh, ki smo jo doslej poznali kot pesnico – avtorico zbirk Negotovosti navkljub… »

Nova javna agencija, brez konca zadolžitev

Dnevnik 09.05.2024
Agencija, ki bo v prihodnje zadolžena za varnost in kakovost v zdravstvu, bo imela kar 24 nalog. Med njimi bo tudi tehtanje o novih tehnologijah, vloga bodoče agencije pa v vrstah zdravstvenih delavcev že sproža začudenje. Zakonski predlog, ki je v… »

Prodaja Panvite hrvaškemu finančnemu skladu dviga obilo prahu tudi zaradi kmetijskih zemljišč

Dnevnik 09.05.2024
Prodaja 51-odstotnega lastniškega deleža skupine Panvita hrvaškemu finančnemu skladu Meritus ulaganja dviga obilo prahu. Tudi zaradi dobrih tri tisoč hektarjev državnih zemljišč, ki jih ima v zakupu Panvita in jih bo »podedoval« njen kupec… »

Smo za mir ali za vojno?

Dnevnik 09.05.2024
Prilagojen Prešernov verz – »Dve leti moči tla krvava reka, Slovan že mori Slovana, brata, kako strašna slepota je človeka!« – lepo ponazarja tragiko sedanje ukrajinske vojne. Vojna grozodejstva se z vsakim dnem vojne povečujejo, sovraštvo pa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem