Arhiv novic 09.05.2024

Golob: Bolečina meje je Evropejce navdihovala za iskanje boljše prihodnosti

RTV Slovenija 09.05.2024
"Verjamem, da smo bili ljudje ob meji tisti, ki smo se z največjim ponosom zavedali, kaj pomeni biti enakovreden član evropske skupnosti," je na osrednji slovesnosti ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU dejal premier Robert Golob. Premier Robert Golob… »

NA FACEBOOKU KROŽIJO LAŽNI PROFILI SLOVENSKIH TRGOVCEV: Ne klikajte, gre za prevaro s skrito naročnino

Regional 09.05.2024
Na nacionalnem odzivnem centru za kibernetsko varnost SI-CERT v zadnjih letih beležijo porast lažnih Facebook strani, ki se izdajajo za podjetja. Pred takšno lažno stranjo je v sredo opozorilo podjetje Big Bang Slovenija. Tako Big Bang Slovenija kot… »

Kako razbohoteni državni gozdar žaga lesno industrijo

Finance.si 09.05.2024
Zaradi visokih cen lesa iz državnih gozdov lesnopredelovalna industrija kupuje na tujem, SiDG pa s skoraj petkrat večjim deležem izvoza.… »

Desna opozicija slavi dvojno zmago

Delo 09.05.2024
V drugem krogu predsedniških volitev je prepričljivo zmagala 70-letna poslanka in profesorica ustavnega prava Gordana Siljanovska Davkova. Na predsedniških volitvah v Severni Makedoniji je v sredo zmagala kandidatka desne opozicijske stranke VMRO-DPMNE… »

Ali bi Slovenija morala priznati Palestino?

Finance.si 09.05.2024
Čeprav Izrael nezakonito zaseda palestinska ozemlja (nekatera je zasedel po tem, ko je bil v preteklosti napaden), njegovi varnostni pomisleki ne temeljijo na fikciji (tako kot ruski), temveč na izkazanih eksistencialnih grožnjah.… »

Kranjec potrdil razhod: "Nisva se več strinjala, ideja je bila moja"

Zurnal24 09.05.2024
Najboljši slovenski smučar Žan Kranjec je po razhodu z dolgoletnim sodelavcem Klemnom Bergantom v fazi iskanja novega trenerja. Najboljši slovenski alpski smučar Žan Kranjec bo v novo tekmovalno sezono vstopil z novo trenersko ekipo. Izvrstni… »

Spomenik slovenske osamosvojitve bo na Trgu republike

Delo 09.05.2024
Njegovo sporočilo naj bi bilo enotnost družbe v procesu osamosvajanja države. Vlada je sprejela izhodišča za postavitev spomenika slovenske osamosvojitve, je po današnji seji dejal podpredsednik vlade Matej Arčon. Spomenik bo na Trgu republike v… »

Janša: Evropska komisija nima nikakršnih pristojnosti zahtevati kar koli od ustavnega sodišča

RTV Slovenija 09.05.2024
Predsednik SDS-a Janez Janša, evropski poslanec Milan Zver in pravnik Miha Pogačnik so predstavili tožbo, ki jo je Zver na Sodišču EU-ja vložil proti Evropski komisiji. Prepričani so, da je Vera Jourova z obiskom ustavnega sodišča kršila… »

Koga voliti na evropskih volitvah? Pri odločitvi lahko pomaga tudi aplikacija Izvoli.eu.

RTV Slovenija 09.05.2024
Inštitut Danes je nov dan je ob dnevu Evrope predstavil aplikacijo Izvoli.eu, s katero lahko volivci preverijo, katera stranka, ki sodeluje na evropskih volitvah, je najbližje njihovim političnim prepričanjem. Uporabniki aplikacije Izvoli.eu se lahko… »

Račun brez krčmarja

Delo 09.05.2024
Za razliko od Tanje Fajon Matjaž Han podpira kandidaturo Tomaža Vesela, kandidata Gibanja Svoboda za evropskega komisarja. Čeprav razprave na organih SD glede Vesela še ni bilo in je predsednikovo stališče v stranki marsikoga presenetilo, pa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem