Arhiv novic 10.05.2024

Ali lahko Mario Draghi še drugič reši Evropo?, 4.

Dnevnik 10.05.2024
Prebrala sem prispevek Andreja Cetinskega v Dnevniku dne 7. 5. 2024, v katerem odgovarja na moje odprto pismo (30. 4.), v katerem sem kritična do predloga Jožeta P. Damijana (v nadaljevanju: JPD), da bi Mario Draghi (v nadaljevanju: MD) postal novi… »

KG Lendava poraženo tudi na vrhovnem sodišču

Dnevnik 10.05.2024
Kmetijsko gospodarstvo Lendava je dokončno izgubilo sodno bitko za 2022 hektarjev državnih zemljišč, za katera mu kmetijski sklad ni podaljšal zakupne pogodbe. Podjetje s pritožbo na okrajno sodišče in višje sodišče ni uspelo, zdaj je še… »

Sredi noči za kavčem našla vlomilca

Dnevnik 10.05.2024
Telefon romunskega državljana Nicuja Ovidiuja Mogosa, obtoženega vloma v kar 53 hiš, se je pojavil na vseh lokacijah kaznivih dejanj. Profesionalnega vlomilca, ki je bil zaradi vlomov zaprt tudi že na Švedskem, v Avstriji, Nemčiji in Veliki… »

Nepreslišano: Rok Kajzer, novinar

Dnevnik 10.05.2024
Velikokrat se sprašujemo, kaj storiti, da bi državljane spodbudili, da posegajo po vsebinah verodostojnih, neodvisnih in kakovostnih medijev. Še večji izziv je, kako jim sporočiti, pojasniti, da bo z odhodom dobrih medijev in dobrega novinarstva… »

Golob in Gabrova križarita, Pirc-Musarjeva prepeva, Alenka Gotar si želi fantov v uniformah

Dnevnik 10.05.2024
Ker so bile minuli teden na koledarju mini počitnice, se zdi povsem samoumevno, da so se naši zvesti prijatelji iz sveta popularne in politične kulture raztepli po svetu in nas ves teden navduševali s potopisnimi odmerki leporečja in umetniških… »

Jasno z Andrejem Velkavrhom: Aprilsko vreme je maja

Dnevnik 10.05.2024
Se vam zdi, da se maj prepogosto igra z dežjem? Ste naveličani vsakodnevnega spremljanja vremenske napovedi in razmišljanja, kaj obleči in obuti ter ali vzeti dežnik s sabo ali ne? Ne, ne bomo vam ponudili niti Eurocarda niti druge čarobne rešitve… »

Pošta in Zavarovalnica Triglav še strateški naložbi države

Dnevnik 10.05.2024
Potem ko so v osnutku nove strategije upravljanja kapitalskih naložb na finančnem ministrstvu naložbi v Zavarovalnico Triglav in Pošto Slovenije iz strateških prekvalificirali v pomembni, v končni verziji strategije ostajata med strateškimi. Vlada… »

Je evropski zaton sploh še mogoče zaustaviti?

Dnevnik 10.05.2024
Prejšnji teden se je francoski predsednik Emmanuel Macron v intervjuju za The Economist pridružil dramatičnim tonom Maria Draghija in Enrice Lette glede nevarnosti zatona Evrope. Pridružil se je tudi njunim predlogom glede rešitev. Toda ali je ob tem… »

Solidarnost in družbena odgovornost

Dnevnik 10.05.2024
Beseda solidarnost je vedno aktualna, ima bogato zgodovino v različnih obdobjih in družbenih okoliščinah, kjer se je solidarnost izražala na različne načine. Še posebno pa je pomembna in prepoznavna v dogajanjih v sodobni družbi. Številni… »

Občutek večnosti

Mladina 10.05.2024
Komur je glasba le prijetna postranska zadeva, ta se ne zaveda, kako vpliva na naše življenje. Je človekova pragovorica, zasidrana globoko v genih, ki strukturira naše razmišljanje in občutja. Zakaj njene moči ne znamo bolje izkoristiti? Bamberški… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem