Arhiv novic 10.05.2024

Srboriti anesteziologi

Mladina 10.05.2024
V prvih vrstah stavkajočih so anesteziologi. Stavka sindikata Fides, ki se je začela 15. januarja, traja že 16 tednov, a vsaj v prvih dveh mesecih, to je januarja in februarja, večjih vplivov na število obravnav in daljšanje čakalnih dob ni bilo… »

Komentar / Ne grem …

Mladina 10.05.2024
… na vaše referendume. Na junijskih evropskih volitvah ne bomo glasovali le za evroposlance, ampak bomo odločali tudi o treh referendumskih vprašanjih. Ne znam jih niti našteti iz glave, vem pa, da bo vse to potekalo na isti dan. Pred nami bo na… »

Državljanska dolžnost

Mladina 10.05.2024
Kaj je pomembneje, hišni red ali opozarjanje na genocidna dejanja? Februarsko košarkarsko tekmo med Slovenijo in Izraelom so zaznamovali protesti. Pri Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) so pred samim dogodkom še zaostrili pravilnik Mednarodne… »

REJVikend / Vodnik po klubskih dogodkih

Mladina 10.05.2024
Petkovi in sobotni večeri. Ne veste, kam v petek in soboto zvečer? Preverite, kaj smo izbrali za vas. Petek, 10. maj (20.00): Dvorana Gustaf (Pekarna) Maribor: Vakum (Madamdub, Darla Smoking, Shekuza) (20.00): Litostrojska 56 Ljubljana: Rock Triglav… »

Bardellomanija

Mladina 10.05.2024
Jordan Bardella, 28-letni vodja francoskega desnopopulističnega Nacionalnega zbora, se je v vseh raziskavah javnega mnenja pred evropskimi volitvami povzpel na prvo mesto. Jordan Bardella slovi po selfijih, ki jih večinoma posname kar sam, da gre… »

Komentar / Rebus

Mladina 10.05.2024
Kitajska potrebuje EU, da bi ohranila politični status quo na globalni sceni. EU potrebuje Kitajsko za svoje ekonomsko preživetje. Obisk kitajskega predsednika Xi Jinpinga na začetku maja 2024 v Evropi, skrbno izbran izbor držav in sogovornikov… »

Komentar / Napaka v konstrukciji

Mladina 10.05.2024
Unija v težavah. Naša Evropa lahko umre, je nedavno rekel francoski predsednik Macron. Dramatične besede je izrekel za notranjepolitično rabo in za to, da je francoske jedrske sile ponudil za skupno evropsko obrambo. To bi koristilo tudi pešajoči… »

Omejevanje nadlegovanja nosečnic

Mladina 10.05.2024
Prvi korak je varen in dostopen splav, naslednji bi lahko bila varna območja okrog ustanov, kjer se opravljajo splavi. Evropska državljanska pobuda My voice, my choice (Moj glas, moja izbira), ki jo je nedavno sprožil Inštitut 8. marec skupaj s… »

Bodo fakultete prisiljene krčiti vpisna mesta?

Mladina 10.05.2024
Univerza kot podjetje. Vlada je oktobra sprejela usmeritve za pripravo načrta izvajanja študijske dejavnosti za prihodnje leto, kar je – zaradi določbe, naj visokošolski zavodi preoblikujejo študijske programe, za katere ni dovolj interesa, ali pa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem