Arhiv novic 10.05.2024

Pesem Evrovizije: predstavnik Nizozemske jasno izkazal svoje mnenje o Izraelki

Necenzurirano 10.05.2024
Na tiskovni konferenci po drugem polfinalnem večeru Pesmi Evrovizije si je predstavnik Nizozemske glavo pokril z zastavo, ter s tem simbolno izkazal bojkot do Izraelke, ko je ta odgovarjala na novinarska vprašanja. Fotografija poteze Joosta Kleina na… »

TRAGIČNA PROMETNA NESREČA: Umrl 25-letni voznik, prav toliko star sopotnik poškodovan

Regional 10.05.2024
V četrtek ob 21.14 se je na regionalni cesti Javornik-Gorje-Bled, izven naselja Lipce, v Občini Jesenice zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 25-letni voznik, ki je vozil iz Lipc proti Javorniku, so sporočili z Generalne… »

REDEK POJAV PRI NAS, BOSTE IZKORISTILI PRILOŽNOST? Severni sij bo najverjetneje viden tudi v Sloveniji

Regional 10.05.2024
Strokovnjaki napovedujejo, da bo od danes od večernega mraka, z vse večjo verjetnostjo pa proti sobotnemu jutru tudi iz Slovenije viden severni sij. Prav tako bo verjetno viden v noči na nedeljo, vendar bo manj intenziven in izrazit, so zapisali na… »

Na mizi skrivnostna ponudba za rešitev Kanina; je v ozadju Bojan Križaj?

Dnevnik 10.05.2024
Občina Bovec ter ministrstvi za gospodarstvo in infrastrukturo so pred prvomajskimi prazniki dobili ponudbo za javno-zasebno partnerstvo, ki po besedah bovškega župana Valterja Mlekuža pomeni resno možnost za rešitev smučišča Kanin. Podpredsednik… »

Magnifico prodal več kot 12 tisoč kart, ostal brez soglasja za koncert

Zurnal24 10.05.2024
Magnifico, ki želi konec avgusta v Tivoliju obeležiti 30 let glasbenega delovanja, je ostal brez potrebnega soglasja. Konec februarja je Magnifico napovedal, da bo 31. avgusta in 1. septembra praznoval 30 let delovanja v glasbi. Ob tej priložnosti je… »

Pod vplivom alkohola v tovornjaku prevažal 27 državljanov Turčije

Delo 10.05.2024
Postojnski policisti so v četrtek v Petelinjah ustavili tovornjak, v katerem je bilo 27 državljanov Turčije, od tega devet otrok. 34-letni albanski voznik, ki jih je nezakonito pripeljal v Slovenijo, ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus… »

Požigalec v Kopru? Družina brez doma, štirje uničeni avtomobili

Dnevnik 10.05.2024
V požaru, ki je v četrtek zgodaj zjutraj v Semedeli zajel štiri osebne avtomobile, motorno kolo ter del bližnje hiše, je nastalo za 200.000 evrov škode, so danes sporočili s Policijske uprave Koper. Policisti in kriminalisti preiskujejo razloge za… »

Generalna skupščina ZN-a podprla palestinsko prošnjo za članstvo

RTV Slovenija 10.05.2024
Generalna skupščina ZN-a je na izrednem zasedanju s 143 glasovi proti 9 in 15 vzdržanimi potrdila resolucijo, ki znova poziva Varnostni svet, naj priporoči sprejem Palestine v ZN, in širi obseg pravic, ki jih ima Palestina v ZN-u kot država… »

Pogačar blestel v zahtevnem zaključku kronometra in konkretno povišal skupno vodstvo

RTV Slovenija 10.05.2024
Tadej Pogačar je sijajno stopnjeval ritem v vožnji na čas v Perugii. V zaključku je pridobil ogromno časa, v velikem slogu slavil drugo zmago na 107. Dirki po Italiji in močno povišal prednost v skupnem seštevku. 25-letni Pogačar je dosegel 72… »

To so izhodišča gospodarskega ministrstva za omejevanje Airbnbja

Finance.si 10.05.2024
Predlog novega zakona o gostinstvu, ki bo omejeval kratkoročno oddajanje turistom, bo ministrstvo za gospodarstvo dalo v javno obravnavo v ponedeljek; objavljamo predvidene spremembe glede obratovalnega časa gostincev.… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem