Arhiv novic 11.05.2024

Zaradi parkirišča zavrela kri

Dnevnik 11.05.2024
Obramba se je pritožila na pogojno kazen, na katero je bil obsojen Marko Kuhar, ki je med prepirom zaradi napačno parkiranega avta v Ljubljani odrinil starejšega moškega, ki je padel po tleh in si hudo poškodoval glavo. »Ta sodba je sramotna,« je… »

Kitajski politični zemljevid Evrope

Dnevnik 11.05.2024
Na zemljevidu Evrope iz tega tedna je nekaj držav napisanih s kitajskimi pismenkami. Kitajski predsednik Xi Jinping je prišel na obisk s političnim zemljevidom, ki je bil natisnjen v Pekingu. Od tam pride tudi skoraj vse drugo. Zdaj prihaja tudi… »

Napake pri zdravljenju: V bolnišnici za odškodnino, zavarovalnica proti

Dnevnik 11.05.2024
Oceni vodstva bolnišnice, da bi bila odškodnina upravičena, se je uprla zavarovalnica, prizadeta družina pa se je znašla v dolgotrajnem sodnem postopku. Izkušnja, ki jo je izpostavil odvetnik David Sluga, zgovorno priča o slovenskih zagatah z… »

Film tedna / Spati s tigrom

Mladina 11.05.2024
Poetični portret avstrijske slikarke Marie Lassnig. V Cankarjevem domu v Ljubljani bo, 16. maja ob 19.00 na ogled film Spati s tigrom, poetični portret avstrijske slikarke Marie Lassnig v režiji Anje Salomonowitz. Maria Lassnig je bila nadarjen otrok… »

V Domžalah izbrali ironično šalo dijakov, 2.

Dnevnik 11.05.2024
Navedbe v članku » Domžalah izbraV li ironično šalo dijakov«, avtorice Vesne Levičnik, objavljenem 22. 4. 24 v Dnevniku (6. str.) in na https://www.dnevnik.si, so subjektivne, neresnične in zavajajoče. Kot naročnik v članku predstavljenega… »

#foto Spomnili so se slovenskega Diorja

Dnevnik 11.05.2024
Na kamniškem gradu Zaprice so se nekdanje manekenke in manekeni med pogovorom spominjali časov modnega oblikovalca Ivana Debevca, ki se ga je prijel vzdevek slovenski Dior. Krojaški mojster in modni oblikovalec je v Kamniku svojo prvo modno revijo… »

Organizacijski napredek

Dnevnik 11.05.2024
Prvi od petih atletskih mitingov mednarodne lige bo že danes v Kranju, kjer bo gostovala v zadnjih letih podhranjena ljubljanska atletika. Slovenska atletika je v tej sezoni naredila velik organizacijski preskok. Vseh pet mitingov mednarodne atletske… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem