Arhiv novic 12.05.2024

Leto dni vojne v Sudanu: Od boja za oblast do mednarodnih razsežnosti konflikta

RTV Slovenija 12.05.2024
Da bi se konflikt v Sudanu lahko končal, je treba najprej prisiliti tuje sile k prenehanju vmešavanja in pošiljanja orožja, je ob letu dni vojne v Sudanu dejal sudanski politični analitik Hamid Khalafallah. Sudan po več kot letu dni vojne po ocenah… »

Razpis za najem prostorov Srednje šole Domžale

Domžalec 12.05.2024
Srednja šola Domžale je objavila razpis za najem prostorov v času med 2. 9. 2024 in 20. 6. 2025. Predmet razpisa sta velika telovadnica v izmeri 758,16 m2 ter plesna dvorana v izmeri 161,75 m2. Navedeni šolski prostori so na voljo od ponedeljka do… »

Nemo po zmagi razbil pokal. Kdo je nebinarni Švicar, zmagovalec najbolj kaotične Evrovizije doslej?

RTV Slovenija 12.05.2024
Čeprav stavnice švicarskega predstavnika niso uvrščale v sam vrh favoritov, se je 24-letnemu Nemu, enemu najmlajših predstavnikov letos, uspelo sinoči na krilih glasov strokovnih žirij zavihteti na sam evrovizijski vrh. Ampak kdo točno je Nemo… »

V Nemčiji si že okoli 60 odstotkov državljanov ne upa izraziti svojega mnenja

Delo 12.05.2024
Teresa Cardona je prve knjige napisala »štiriročno« v francoščini in se navdušila za kriminalne romane. Zdaj piše v španščini in bralci ji jedo iz roke. V članku preberite: V sklopu Kulturnih dialogov Španija – Slovenija je na povabilo… »

Oglasil se je človek, ki naj bi v Rimu poškodoval Đokovića

Zurnal24 12.05.2024
Oglasil se je človek, ki trdi, da je odgovoren za nesrečo Novaka Đokovića v Rimu, a vse kaže, da gre zgolj za samopromocijo. Spletni vplivnež Mario Ferri, domnevni krivec za nesrečo Novaka Đokovića, ki ga je med podpisovanjem avtogramov na… »

Kraljestvo planeta opic

RTV Slovenija 12.05.2024
Planet opic je najdlje trajajoča znanstvenofantastična filmska franšiza v zgodovini; medtem ko je knjižno predlogo Opičji planet Francoz Pierre Boulle napisal leta 1963, so prvo filmsko priredbo Planet opic posneli že pet let zatem. Ameriški film… »

Iskrica Nedeljskega dnevnika: Imeli so velikansko srečo, da so ostali živi

Dnevnik 12.05.2024
Zamernikovi so v vodni ujmi 4. avgusta lani ostali brez vsega, tudi brez kužka, dveh hiš, štirih avtomobilov. Na sklep o rušitvi in oceno škode še vedno čakajo. Razširjeni petčlanski družini Zamernik iz vasice Strmec v občini Luče je 4… »

Foto: V nesreči šolskega avtobusa ugasnilo 11 življenj

Necenzurirano 12.05.2024
Avtobus z dijaki, ki so bili na maturantskem izletu na največjem indonezijskem otoku je imel nesrečo v kateri je umrlo najmanj 11 ljudi od tega je bilo 9 dijakov, en učitelj in motorist. Avtobus na katerem je v času nesreče bilo več kot 60 učencev… »

PRI KONTROLI MEJE NALETELI NA "SKLADIŠČE" OROŽJA: Iz Slovenije vozil brzostrelke in revolverje

Regional 12.05.2024
Mobilna enota policijske uprave Gorice je ob nadzoru meje aretirala 59-letnega Italijana in mu zasegla več kosov orožja, ki ga je skušal iz Slovenije prepeljati v Italijo. V notranjosti avtomobila so odkrili šest brzostrelk, dva revolverja ter… »

Buffett prepušča posle nasledniku

Delo 12.05.2024
Znani finančnik klicev o investicijah skoraj ne sprejema več, odgovorni je Greg Abel. V nadaljevanju preberite: 61-letni Greg Abel že od leta 2021 velja za naslednika Warrena Buffetta v Berkshire Hathawayu, mednarodnem investicijskem skladu, ki… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem