Arhiv novic 12.05.2024

Benetke so priložnost za spregledane in odrinjene

Delo 12.05.2024
Na letošnjem bienalu se predstavlja 311 avtorjev, osrednje teme pa so tujstvo, diskriminacija in vračanje h koreninam. V članku preberite: Stranieri Ovunque, Foreigners Everywhere ali v prevodu Tujci povsod je moto letošnjega Beneškega bienala, ki do… »

Priznanje

Delo 12.05.2024
V tiskani in spletni izdaji Dela skupaj z ZRC SAZU soustvarjamo besede tedna. Ta teden smo izbrali besedo priznanje. Vlada je v četrtek sprožila postopek za priznanje Palestine kot neodvisne države. V Pravnem terminološkem slovarju je priznanje… »

Kako zveni književnost? Kot življenje: boleče, smešno, žalostno.

RTV Slovenija 12.05.2024
Program literarnih oddaj na Radiu Slovenija te dni prinaša besedili dveh mlajših sodobnih avtoric Barbare Cerar in Eve Mahkovic, odlomke Sjónove mojstrske trilogije CoDex 1962 in vstop v univerzum sodobnega maroškega pisatelja in filmarja Abdellaha… »

Spopadi s težkim orožjem v Darfurju

RTV Slovenija 12.05.2024
Združeni narodi poročajo o spopadih v enem od večjih mest v sudanski regiji Darfur, pri čemer naj bi bilo uporabljeno tudi težko orožje. Ogroženih je okoli 800.000 ljudi, je opozorila humanitarna koordinatorica ZN-a za Sudan Clementine… »

Razrešen največji misterij letošnje Evrovizije

Zurnal24 12.05.2024
Je nosil spodnjice? Na letošnji Evroviziji se je veliko govorilo tudi o finskem predstavniku Teemuju Keisteriju, ki se je predstavil kot Windows95man, saj je bilo videti, kot bi bil med nastopom od pasu navzdol popolnoma gol. Finska ekipa je nastop… »

Zakaj se je Dončićev soigralec tako zelo bal kontakta?

Zurnal24 12.05.2024
Košarkarji Oklahome so v zaključku tekme z Dallasom stavili na strategijo Hack-A-Lively, a se jim taktika ni obrestovala. Ameriški center Dereck Lively II (20) je v zaključku tretjega obračuna med Dallasom in Oklahomo bežal pred igralci nasprotnega… »

Pesem Kdo je čefur je bila moj največji komercialni fiasko

Delo 12.05.2024
Polnokrvna glasba legendarnega pevca in avtorja te zlahka povleče v svoj vrtinec, pot do njega pa vodi po polžjih stopnicah. Dobesedno in v prenesenem pomenu. V nadaljevanju preberite: Prvi dogovori za intervju so se namreč začeli že pred skoraj enim… »

Napadli grško pevko, ker naj bi se norčevala iz Izraelcev. To je počela!

Zurnal24 12.05.2024
Škandal po tiskovni konferenci. Danes se ne govori le o videu nezgode, ki se je na odru pripetila Nemu, ampak tudi o videu, ki je nastal na tiskovni konferenci v petek. Predstavnica Grčije Marina Satti je dvignila veliko prahu, ko je med tem, ko je… »

Marko Puschner: Močno odsvetujem, da se na spletu delijo fotografije otrok

Delo 12.05.2024
Preden objaviš, desetkrat premisli, ali moraš to res objaviti, pravi sogovornik iz Safe.si. Pomembno je ozaveščanje in učenje o pasteh uporabe interneta. V nadaljevanju preberite: Otroci danes zelo zgodaj dobijo v roke elektronske naprave… »

PU Ljubljana: Huda poškodba v prometni nesreči na kamniški obvoznici

Domžalec 12.05.2024
Po poročanju Policijske uprave Ljubljana je v preteklih 48 urah ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1608 klicev, 475 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 138 nanašalo na kriminaliteto, 157 na javni red in mir, ter… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem