Arhiv novic 12.05.2024

Tveganja na nizki do zmerni ravni

Gorenjski glas 12.05.2024
Ljubljana – V Poročilu o finančni stabilnosti so v Banki Slovenije ocenili, da se splošna raven sistemskih tveganj za bančni sistem še naprej znižuje in je na nizki do zmerni ravni. Odpornost bančnega sistema z vidika solventnosti in… »

Humanitarna večerja

Gorenjski glas 12.05.2024
Priljubljena kranjska picerija 400 gradi, ki je tako rekoč še novost v središču Kranja, a jo daleč naokoli že poznajo po pristnih napolitanskih picah, je tokrat gostila zanimivo večerjo z znanim kuharskim imenom – Jožefom Oselijem. Večerja je… »

Znani so košarkarski polfinalisti

Gorenjski glas 12.05.2024
V torek in sredo so bile odigrane povratne četrtfinalne tekme Lige Nova KBM, med polfinalisti pa sta tudi ekipi Kansai Helios Domžale in GGD Šenčur. Škofja Loka, Šenčur – Košarkarji LTH Castingsa so v rednem delu Lige Nova KBM na 27 tekmah… »

Od opere do slovenskih popevk

Gorenjski glas 12.05.2024
Baritonist Anton Habjan bo na Velikem koncertu v Športni dvorani Železniki nastopil ob spremljavi Simfoničnega orkestra Crescendo z Žigo Kertom. Gostje Eva Černe, Oto Pestner in Janez Lotrič. Železniki – Baritonist SNG Opera in balet Ljubljana… »

Dvajset let reševalcev na motorjih

Gorenjski glas 12.05.2024
Reševalci motoristi Reševalne postaje Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana praznujejo 20-letnico delovanja. Po besedah reševalca motorista Martina Kernca so še posebno dragoceni v prometnih konicah ali na delih ceste, kjer ni formiranega… »

Vremenska napoved: Plohe, lahko tudi zagrmi

Zurnal24 12.05.2024
Vremenska napoved za prihodnje dni. Tako kaže. Popoldne bo v notranjosti Slovenije spremenljivo oblačno s kakšno ploho, lahko tudi zagrmi. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 °C. Jutri bo večinoma oblačno. Nastajale bodo krajevne padavine… »

NA POLOVICI MANDATA: Kako delovni so bili poslanci Državnega zbora?

Regional 12.05.2024
V ponedeljek bosta minili dve leti, odkar se je na ustanovni seji sestal aktualni, deveti sklic Državnega zbora. Ta se je v tem času sestal na 88 sejah in sprejel nekaj več kot 200 zakonskih aktov, največ po nujnem postopku. Poslanci so odločali tudi… »

Pravila je kršila na vsakem koraku

Delo 12.05.2024
Ko jo je Barbara Walters nekoč vprašala, ali ima v omari kakšno krilo, ji je bliskovito odvrnila: »Imam, nosila ga bom na vašem pogrebu.«. V nadaljevanju preberite: V več kot pol stoletja trajajoči karieri je bila dvanajstkrat nominirana za… »

Prometna nesreča na Šubljevi ulici

Domžalec 12.05.2024
Iz Centra za zaščito in reševanje Domžale so nam sporočili, da je ob 15:19 prišlo do prometne nesreče. V križišču pri Šubljevi 14a sta trčili dve osebni vozili znamk Volvo in BMW. V nesreči ni bilo poškodovanih. Gasilci CZR Domžale so… »

Eden Golan, na črnem seznamu Ukrajine, se bo po vrnitvi domov pridružila izraelski vojski

RTV Slovenija 12.05.2024
Kdo ve, kdo si je najbolj oddahnil, da je letošnje Evrovizije konec – voditeljici, ki jima je bilo na odru ob žvižgih iz občinstva vidno mučno, EBU, ki se zaradi kritik neizključitve Izraela spopada z največjo krizo, ali izraelska predstavnica… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem