Arhiv novic 12.05.2024

Sežigalnice v Sloveniji: vir poceni energije ali ekološka grožnja?

Necenzurirano 12.05.2024
Ravnanje s komunalnimi odpadki v Sloveniji v veliki meri sloni na izvozu v sežigalnice v tujini, kar pa se draži. Je čas za razpravo o domačih sežigalnicah? Slovenija po zdajšnjih enačbah vse bolje ločuje in reciklira, to dokazujejo tudi… »

Za Gorana Dragića in obiskovalce bo med tekmo zaigral 'sosed' Magnifico

RTV Slovenija 12.05.2024
"Magnifico je bil moja prva izbira, je moj sosed, Kosežan." Tako je Goran Dragić napovedal še enega glasbenega gosta na poslovilni tekmi. Nastop v Stožicah bo za Magnifica ogrevanje za koncert ob obletnici, ki ga želi odigrati v Tivoliju konec… »

Prestrukturiranje dobavnih verig je priložnost

Delo 12.05.2024
Upočasnjevanje tujih vlaganj ni dober signal za trgovino, a za Slovenijo obeti niso nujno slabi. V nadaljevanju preberite: Leto 2023 je bilo drugo zapored, ko so se tokovi neposrednih tujih investicij (NTI) na globalni ravni zmanjšali, ugotavlja sveže… »

Slovenskemu borcu se je izmuznila kolajna na evropskem prvenstvu

Delo 12.05.2024
Vrhunski bistriški tekvondoist Ivan Trajkovič je na prvenstvu stare celine v Beogradu izgubil četrtfinalni dvoboj v težki kategoriji. Slovenski tekvondoisti na 26. evropskem prvenstvu olimpijskega združenja WT v Beogradu niso posegli po želeni… »

Vatikanski muzejski delavci naredili prvi korak proti tožbi zaradi nemogočih delovnih pogojev

RTV Slovenija 12.05.2024
49 uslužbencev Vatikanskih muzejev je odprlo neprecedenčen delovnopravni spor v povezavi z razmerami na njihovem delovnem mestu: trdijo, da so te nevzdržne. Primer bi se lahko razrasel v tožbo proti administraciji papeža Frančiška. Delavci – v… »

Dediščina Evrope: Kafka

RTV Slovenija 12.05.2024
Letos mineva sto let od smrti Franza Kafke in ob tej priložnosti so posneli avstrijsko-nemško koprodukcijsko nadaljevanko, za katero je scenarij napisal Daniel Kehlmann, eno od vodilnih imen sodobne nemške književnosti. Franz Kafka (3. 7. 1883–3. 6… »

Nor sprejem za Babyja Lasagno v Zagrebu: tekle so solze

Zurnal24 12.05.2024
Hrvat za las ostal brez zmage, čeprav je prejel največ glasov gledalcev Evrovizije, kljub temu so ga v Zagrebu sprejeli kot zmagovalca. Velikanski sprejem za hrvaškega predstavnika na letošnji Pesmi Evrovizije Babyja Lasagno v Zagrebu. Čeprav ga je… »

Rusija krepi ofenzivo na Harkov. V Belgorodu po ukrajinskem napadu sedem mrtvih.

RTV Slovenija 12.05.2024
Iz ukrajinske Harkovske oblasti je bilo evakuiranih več kot 4000 ljudi. Iz Rusije medtem poročajo, da je v ukrajinskih raketnih napadih na mesto Belgorod umrlo sedem ljudi. Rusija je v petek začela nov napad na severno ukrajinsko Harkovsko oblast in s… »

Foto: Hudourniške poplave s »hladno lavo« vzele najmanj 34 življenj

Necenzurirano 12.05.2024
Indonezijsko provinco Zahodna Sumatra je doletela tragedija velikih razsežnosti. V poplavah je umrlo najmanj 34 ljudi. Zaradi obilnega deževja so včeraj udarile hudourniške poplave, tem pa se je pridružil še lahar iz bližnjega vulkana Marapi. Gre… »

#video Še ne 18-letni Indijec najmlajši izzivalec svetovnega šahovskega prvaka

Dnevnik 12.05.2024
Dommaraju Gukesh, še ne 18-letni indijski velemojster, je na turnirju kandidatov v Torontu senzacionalno postal najmlajši izzivalec v zgodovini dvobojev za naslov svetovnega šahovskega prvaka. K dvoboju s prvakom Lirenom Dingom bo sedel sredi novembra… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem