Arhiv novic 12.05.2024

Ljubljančan Robert Renninger, edini profesionalni tunolovec v Sloveniji

Necenzurirano 12.05.2024
Življenje Roberta Renningerja, edinega profesionalnega tunolovca v Sloveniji, je razpeto med Ljubljano in Medulinom v hrvaški Istri, kjer si že dobro desetletje kruh služi z lovom na tune. Od ponedeljka do srede je z družino v Ljubljani, preostale… »

Bizaren svet ameriškega vojaka: Z rusko punco sta bila kot »mačka in pes«

Necenzurirano 12.05.2024
Na dan prihaja vse več pikantnih, mestoma bizarnih, pa tudi krvavih podrobnosti iz življenja ameriškega vojaka, ki so ga na začetku maja v Vladivostoku aretirali ruski organi pregona. Poročali smo že, da so ruski policisti 2. maja v Vladivostoku… »

Trd oreh za Kristjana Čeha

Delo 12.05.2024
Litovec bo na evropskem prvenstvu in olimpijskih igrah ogorčen tekmec slovenskega asa za odličja in kakšen bo njihov lesk. V nadaljevanju preberite: Jabolko ne pade daleč od drevesa, še posebno če je visoko 195 centimetrov in tehta 110 kilogramov… »

Za Karolino tudi na dobrodelni Kuhni na plac

Domžalec 12.05.2024
Petkova Kuhna na plac je bila dobrodelno obarvana, saj so obiskovalci v zameno za slastne miške ali kavo lahko prispevali prostovoljne prispevke oz. donacije za razvoj zdravila – genske terapije za triletno Karolino, ki ima bolezen prehitrega staranja… »

Umetna inteligenca proti kriptokriminalu

Delo 12.05.2024
Umetna inteligenca lahko sodeluje tudi v razkrivanju nezakonitih transakcij v omrežju bitcoin. V nadaljevanju preberite: Raziskovalci s podjetja Elliptic in MIT-IBM Watson AI Lab so v ospredje postavili uporabo umetne inteligence (AI) in strojnega… »

Izraelske sile silovito udrihajo po vsej Gazi

Delo 12.05.2024
Ofenziva na Rafo se stopnjuje, zbežalo je že več kot 300.000 ljudi. V nadaljevanju preberite: Izraelska vojska stopnjuje pritisk na Rafo – kopenska ofenziva na trenutno največje taborišče za razseljene ljudi na svetu, kamor se je v zadnjih sedmih… »

Pogačar tokrat odlično na pomoč svojemu sprinterju

Zurnal24 12.05.2024
Na Giru miren dan za Pogačarja in ekipo UAE Emirates, Kooij zmagovalec. Tadej Pogačar je po deveti, najdaljši etapi kolesarske dirke po Italiji zadržal zanesljivo vodstvo. Čeprav 214 kilometrov dolga etapa s ciljem v Neaplju ni bila posebej zahtevna… »

Kralj Karel se je srečal z Davidom Beckhamom, časa za Harryja pa ni imel

RTV Slovenija 12.05.2024
Britanski kralj Karel III. naj bi se zasebno srečal z Davidom Beckhamom – potem ko je zavrnil srečanje s svojim sinom Harryjem, ker je njegov urnik preprosto "prepoln". 49-letni Beckham se je s 75-letnim Karlom srečal, da bi se poučil o Kraljevi… »

Dan medicinskih sester v znamenju solidarnosti z delavci na vojnih območjih

RTV Slovenija 12.05.2024
Ob mednarodnem dnevu medicinskih sester te izražajo solidarnost z zdravstvenimi delavci, ki skrbijo za dobro pacientov na vojnih območjih. Opozarjajo, da se bodo prav one v prihodnosti v največji meri spopadale z izzivi dolgožive družbe. Do… »

Zgodovina unikatnega rudnika

Gorenjski glas 12.05.2024
Interaktivno razstavo Šentanski rudnik – raj pod nami, ki je te dni na ogled v stolpu kompleksa nekdanje Bombažne predilnice in tkalnice, so v Tržiču postavili v počastitev petdesetletnice Mednarodnih dnevov mineralov, fosilov in okolja (Minfos)… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem