Arhiv novic 12.05.2024

V vinogradništvo prihajajo pametni sodi in digitalizacija vinogradov

RTV Slovenija 12.05.2024
Kmetje bi morali z vidika skrbi za okolje in ekonomike pridelave težiti k učinkoviti uporabi sredstev za gnojenje in zatiranje škodljivcev. Pri tem jim lahko pomaga tudi digitalizacija v kmetijstvu. Uporaba digitalnih tehnologij je v slovenskem… »

"Ali lahko prodajalcu pustim aro in odstopim od pogodbe?"

Zurnal24 12.05.2024
Bralec se je znašel v dilemi. Plačal bi aro za eno stanovanje, a ne bi rad zamudil priložnosti za nakup drugega stanovanja. Kakšne so njegove pravne možnosti? Saša Despot Pravni strokovnjak mag. Boštjan J. Turk odgovarja na vaše pravne dileme… »

Doma mu v kuhinji pomagajo tudi otroci

Necenzurirano 12.05.2024
Luka Jezeršek je svojo ljubezen do kulinarike prenesel tudi na svoje potomce, sinova Urha in Japca ter hčerko Sofijo. »Ravno včeraj mi je Sofija rekla, da bi mi ločila rumenjak od beljaka, ko smo delali šmorn, ki so si ga zaželeli, tako da sva to… »

Foto: Nad Varšavo gost črn dim, pogorelo ogromno nakupovalno središče

Necenzurirano 12.05.2024
V poljski prestolnici je danes skoraj v celoti pogorel nakupovalni center, v katerem se je nahajalo kar približno 1400 trgovin. Na severu Varšave je danes zjutraj zagorelo v nakupovalnem središču Marywilska. Zaradi obsega požara se je z njim spopadlo… »

PGD Radomlje prevzelo novo gasilsko vozilo GVM-1

Domžalec 12.05.2024
Prostovoljno gasilsko društvo Radomlje je svoj vozni park dopolnilo z novim gasilskim vozilom GVM-1, katerega so uradno prevzeli v soboto, 11. maja 2024, ob 17. uri. Pred uradnim prevzemom je v Radomljah potekala gasilsko reševalna vaja, uradnemu… »

Maribor 2.0 ima manj, kot je imela Olimpija

Delo 12.05.2024
Nogometni klub Maribor se pripravlja za novo poglavje v svoji zgodovini in prihod tujega vlagatelja. Vijolični brez igralca z višjo prodajno vrednostjo. V nadaljevanju preberite: Spomladanska podoba vijoličnih je bila res podobna valjarju, ki je zmlel… »

Rekordna Francozova zmaga na Portugalskem

Delo 12.05.2024
Sebastien Ogier je zmagovalec relija za svetovno prvenstvo. Pot do zmage je odprl odstop svetovnega prvaka Kalleja Rovanperäja. Francoz Sebastien Ogier (Toyota) je zmagovalec relija za svetovno prvenstvo na Portugalskem. Drugo mesto je osvojil Estonec… »

Evropa se dviguje z dna

Delo 12.05.2024
Blaga recesija se je končala, v prvem četrtletju je gospodarstvo EU zraslo za 0,3 odstotka. V nadaljevanju preberite: Podatki, ki so bili objavljeni prejšnji teden, nakazujejo, da se je blaga recesija v Evropi končala s prvim četrtletjem leta 2024… »

Mlada Slovenka v nekaj dneh do dveh naslovov evropske prvakinje

Zurnal24 12.05.2024
Šerkezi mladinska evropska prvakinja v olimpijskem krosu. Po četrtkovi zmagi na kratkem krosu je Maruša Tereza Šerkezi na zahtevni progi v Romuniji prepričljivo slavila tudi v soboto v olimpijski disciplini, olimpijskem krosu. Filip Utranker je po… »

Nedeljski dnevnik: Če si hitrejši, še ne pomeni, da si lahko bolj predrzen

Dnevnik 12.05.2024
Objestna vožnja voznikov e-skirojev in kolesarjev jezi predvsem ranljivejše udeležence v prometu, je pa nevarna tudi za njih same. Da je kolesarjenje pri nas vse bolj priljubljeno, ne gre dvomiti, o tem smo večkrat pisali tudi na straneh našega… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem