Arhiv novic 12.05.2024

Večer vijoličnega slavja in nasmeha za turškega poslovneža

Delo 12.05.2024
Dinamična predstava navdušila 11.000 gledalcev. Igralec tekme Josip Iličić. Zmaji z zavzetim pristopom kljubovali težavam in skoraj presenetili favorite. V nadaljevanju preberite: Predzadnje kolo domačega nogometnega prvenstva je prineslo največji… »

Degustacija izdelkov iz ovčjega mleka Sirarstva Grilj

Domžalec 12.05.2024
Jarina, zadruga za razvoj podeželja bo v torek gostila Silva Grilja, ki prihaja iz Velike vasi iz Občine Moravče, kjer vodi ekološko kmetijo Pr’Travnari. Na degustaciji se bo predstavil z domačimi izdelki, narejenimi iz ovčjega mleka. Sam najraje… »

BREZ TOČK V CELJU: Celjski nogometaši premagali Koper

Regional 12.05.2024
Nogometaši Celja so v 35. krogu Prve lige Telemach premagali Koper z 2:1 (1:1). Naslednja tekma, ki bo v nedeljo na Bonifiki proti Mariboru, bo zadnja v letošnji sezoni. Celjski nogometaši, ki so že osvojili slovenski naslov, so se želeli z zmago… »

Izbirali bomo med enajstimi listami

Dnevnik 12.05.2024
Na evropskih volitvah 9. junija bomo volilci devet slovenskih poslank in poslancev lahko izbirali med kandidati enajstih list. Državna volilna komisija je po osmih že potrjenih listah kandidatov konec tedna potrdila še tri pravočasno vložene liste… »

Vesel pripravljen za izvolitev poklicati tudi Janšo

Delo 12.05.2024
S kandidatom za evropskega komisarja Tomaža Vesela o njegovih političnih pogledih, podrobnostih sodelovanja z Gibanjem Svoboda in tudi njegovem vrtu. Nekdanji predsednik računskega sodišča, revizor, nekdanji nadzornik Fife, zdaj zaposleni v družbi… »

Pred skoraj 40 leti so našli njeno truplo, zdaj so jo končno identificirali

Necenzurirano 12.05.2024
Preiskovalci v ameriški zvezni državi Florida so ugotovili identiteto umorjene ženske, katere posmrtne ostanke so našli pred skoraj 40 leti. Leta 1985 so gradbeni delavci med kopanjem na gradbišču v obalnem kraju Crescent Beach južno od… »

DAVEK NA SLADKOR: V tej državi bo z julijem življenje manj sladko

Regional 12.05.2024
Po letih odlaganja uvedbe davka na sladke pijače in izdelke s sladkorjem predvsem zaradi pritiskov podjetij, vladna uredba uvaja nov rok za davek na sladkor, ki naj bi začel veljati z julijem. Politična polemika se krepi znotraj in zunaj italijanske… »

Constantin Brancusi: Romun, ki je utiral pot abstrakciji v kiparstvu

RTV Slovenija 12.05.2024
Constantin Brancusi (1876–1957) velja za enega najpomembnejših kiparjev 20. stoletja. V Centru Pompidou v Parizu so francosko-romunskemu umetniku posvetili prvo večjo razstavo po več kot treh desetletjih. Njegova dela je namreč izjemno težko… »

V nemški vladi napeto usklajevanje proračunskih izdatkov

RTV Slovenija 12.05.2024
V nemški vladni koaliciji je vnovič izbruhnil prepir. Ker proračunski izdatki od časa koronavirusa in začetka vojne v Ukrajini hitro naraščajo, je finančni minister pred pripravo proračuna za 2025 ministre pozval k varčevanju. Zgodilo pa se je… »

Promenadna vožnja motoristov v Domžalah

Domžalec 12.05.2024
Društvo Brkonja ob podpori Občine Domžale organizira že tradicionalno, 12. dobrodelno vožnjo Distinguished Gentleman’s Ride 2024, ki bo v nedeljo, 19. maja 2024, potekala s pričetkom in zaključkom v Češminovem parku. Dogodek, ki bo združil… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem