Arhiv novic 12.05.2024

Ključno je izobraževanje

Gorenjski glas 12.05.2024
Na prvi torek v maju zaznamujemo svetovni dan astme, ene izmed najpogostejših kroničnih nenalezljivih bolezni, ki vsakoletno prizadene približno 260 milijonov ljudi po vsem svetu. Letošnje geslo Opolnomočimo se z izobraževanjem o astmi poudarja… »

O energetski samooskrbi

Gorenjski glas 12.05.2024
Kranjskogorska županja Henrika Zupan je gostila nedavno koordinacijo županov Zgornje Gorenjske. Tokrat so se največ pogovarjali o energetski samooskrbi lokalnih skupnosti, predvsem na temo skupnih prijav občin na javne razpise, kjer so se povezali z… »

Jesenice brez mestnega prometa

Gorenjski glas 12.05.2024
Ker se na javni razpis za koncesijo za opravljanje avtobusne dejavnosti ni nihče prijavil, bodo mestni avtobusi v jeseniški občini vozili le še do 30. junija. »Bodo starejši za v trgovino morali najeti taksi?« se je vprašal Stevo Ščavničar… »

Varno s psom v hribe

Gorenjski glas 12.05.2024
Psi so vse pogosteje del družine in njene člane spremljajo tudi na izletih in počitnicah. Med drugim jih lastniki s seboj vzamejo v hribe in gore. Pri tovrstnih preizkušnjah je potrebna velika mera odgovornosti. Lani so gorski reševalci sodelovali v… »

Koncert ob jubileju dua Claripiano

Gorenjski glas 12.05.2024
Kranj – Koncertna dvorana Glasbene šole Kranj na Cankarjevi ulici 2 v Kranju ob pomanjkanju večje dvorane postaja pravo koncertno prizorišče v mestu. V zadnjem času so v njej pripravili več koncertnih dogodkov za ljubitelje klasične glasbe. Eden… »

Nikar ne kupujte gum tako kot naši policisti

Zurnal24 12.05.2024
Policisti se zaradi kupljenih pnevmatik bojijo za svoje zdravje pri opravljanju nalog na nujni vožnji. Vodstvo policije odgovarja, da je z izbiro pnevmatik za najhitrejša in najbolj zahtevna policijska vozila vse v redu. S prakso "okrogla, črna in z… »

"Psi niso več sposobni dohajati tega tempa"

Zurnal24 12.05.2024
Veterinarka pravi takšnim psom "psi pod stresom", saj je to najširši pomen, ki zajema pse z različnimi čustvenimi stanji, vsem pa je skupno "pretiravanje". S strokovnjakinjami iz pasjega sveta smo govorili o tem, ali "živčni" psi res obstajajo… »

To je material, ki se na terasah zelo dobro obnese

Zurnal24 12.05.2024
Teraso, ki povezuje bivalne prostore z dvoriščem, lahko obložimo z različnimi materiali, običajno so to keramika ali žgana glina, kamen, lahko so tudi brušen beton in kompoziti, med najbolj priljubljenimi talnimi oblogami pa je zagotovo les. So… »

To je zagotovo eden lepših slovenskih gradov

Zurnal24 12.05.2024
Nekoč upravni sedež gospostva in knežje sodišče, danes dom restavracije z vrhunsko kulinariko. Laško, ki slovi po termah in pivu, ponuja tudi skrivnostno trdnjavo, ki se bohoti pod vznožjem mogočnega Huma. Do nje vodi razgledna pot ob obzidju in… »

Se še spomnite slovenske Marilyn Monroe, tako je videti danes

Zurnal24 12.05.2024
Rekli so ji slovenska Marilyn Monroe, s harmoniko pa je osvojila celo Ameriko. Se še spomnite Majči Bobnar, ki je s svojim značilnim rockabilly stilom ob Boštjanu Romihu nekaj časa vodila priljubljeno narodnozabavno oddajo Na zdravje? Majči se je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem