Arhiv novic 13.05.2024

»Lahko plačam s kartico?«

Delo 13.05.2024
»Ne sprejemate kartic? Pri sebi nimam gotovine. Grem potem raje drugam.« To je situacija, ki se vam ne sme zgoditi. V zadnjih letih se je obseg plačevanja s kartico močno povečal – kupci so se navadili, da lahko za plačilo najrazličnejših… »

Zaradi ugodne cene elektrike Teš 6 še teden dni ne bo obratoval

Dnevnik 13.05.2024
V Šoštanju bi morali danes po opravljenih vzdrževalnih delih ponovno zagnati šesti blok termoelektrarne, a bo zaradi trenutno ugodne cene električne energije na trgu miroval še do prihodnjega ponedeljka. Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj so… »

Raziskovanje je vedno skupinsko

Gorenjski glas 13.05.2024
Doc. dr. Lea Knez, mag. farm., spec. klin. farm., iz Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik je z raziskavo o rezultatih imunoterapije kot samostojnega zdravljenja ali v kombinaciji s kemoterapijo pri pljučnem raku postala finalistka… »

Ob pomanjkanju kadra iščejo tudi tujce

Gorenjski glas 13.05.2024
S pomanjkanjem kadra se srečujejo tudi v avtobusnem podjetju Arriva, kjer je petina voznikov tujcev. »Trg dela v Sloveniji je zelo konkurenčen, voznikov avtobusov pa pri vseh avtobusnih prevoznikih kronično primanjkuje že več let, zato vsi iščemo… »

Nova pravila označevanja porekla mešanice medu

Gorenjski glas 13.05.2024
Svet Evropske unije (EU) je ob koncu aprila dokončno potrdil nova pravila označevanja porekla mešanic medu. Pravila bodo začela veljati dvajset dni po objavi v uradnem listu EU, države članice EU pa jih bodo morale začeti uporabljati najkasneje v… »

Več tisoč Gruzijcev znova na ulicah

Mladina 13.05.2024
Protesti v Gruziji potekajo od začetka aprila, ko je vladajoča stranka Gruzijske sanje v parlamentarno proceduro vložila predlog zakona o tujem vplivu. Več tisoč Gruzijcev je v nedeljo zvečer v Tbilisiju znova protestiralo proti uvedbi zakona o… »

Gruzijske poslance pred parlamentom pričakali protestniki. Pridržanih 20 ljudi, tudi tujci.

RTV Slovenija 13.05.2024
V gruzijski prestolnici Tbilisi so znova potekali protesti proti uvedbi zakona o tujem vplivu, na katerih so prijeli okoli 20 ljudi, med njimi tudi dva ameriška in enega ruskega državljana. Parlament bo zakon obravnaval še zadnjič pred glasovanjem… »

V drugi krog predsedniških volitev trenutni predsednik in premierka

Delo 13.05.2024
Volilno pravico je imelo nekaj manj kot 2,4 milijona ljudi. Hkrati z glasovanjem je potekal tudi referendum o uvedbi dvojnega državljanstva. V Litvi se bosta v drugem krogu predsedniških volitev 26. maja pomerila trenutni predsednik države Gitanas… »

Zaplešimo skupaj v Češminovem parku je privabil množico družin

Domžalec 13.05.2024
Telesna dejavnost prinaša številne koristi za zdravje in dobro počutje. Redna telesna dejavnost pomaga pri obvladovanju debelosti, bolezni srca in ožilja, kroničnih obstruktivnih pljučnih bolezni, številnih kostno-mišičnih obolenj, preprečuje… »

Ocenjujemo: 3JA!

Delo 13.05.2024
Ključni moment eksperimentalnosti predstave je gotovo njen način umeščanja v prostor in tukaj Solce morda pokaže celo največ idejne in konceptualne izvirnosti. V nadaljevanju preberite: Če se sprva zdi, da stopamo v stik z grško mitologijo in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem