Arhiv novic 13.05.2024

Povsem nov xiaomi se je pokvaril že po 39 kilometrih

Zurnal24 13.05.2024
Kitajsko podjetje Xiaomi, znano po izdelavi pametnih telefonov, ima velike načrte tudi na avtomobilskem področju. Veliko zanimanja je poželo njihovo prvo vozilo SU7. Vendar pa prvi kupci na Kitajskem poročajo o porodnih težavah. Xiaomi SU7 je… »

Skorajšnje odprtje festivala v Cannesu: kateri slovenski ustvarjalci se odpravljajo na riviero?

RTV Slovenija 13.05.2024
Na letošnjem filmskem festivalu v Cannesu se bo med kratkimi filmi v uradnem tekmovalnem programu za zlato palmo potegovala tudi slovenska manjšinska koprodukcija Mož, ki ni mogel molčati. V sklopu tržnice pa bosta projekciji dveh slovenskih filmov… »

ZA POSLEDICAMI VROČINSKEGA VALA UMRLO VEČ KOT 20 LJUDI: Temperature ponekod presegle 50 stopinj

Regional 13.05.2024
Nekatere dele Mehike je zajel vročinski val, ki naj bi že zahteval več kot dvajset življenj. Ponekod so temperature presegle 50 stopinj Celzija. V zdravstvenih ustanovah se je število bolnikov s simptomi vročinskega udara zaskrbljujoče povečalo… »

30 let inovacij: hrvaški zobozdravnik rešuje najtežje primere

Delo 13.05.2024
»Bilo je, kot bi vstopil v Disneyjevo zgodbo,« se svojih začetkov spominja dr. Trampuš. Danes je hrvaški pionir na področju zobnih vsadkov. Dr. Zdenko Trampuš je postal sinonim strokovnosti in inovacij na področju implantologije. Je vizionar, ki… »

Konec tedna več poškodovanih motoristov: izsiljevanje prednosti in previsoka hitrost

Dnevnik 13.05.2024
Na območju kranjske policijske uprave so konec tedna obravnavali tri prometne nesreče, v katerih so bili udeleženi motoristi. Trije so bili hudo poškodovani, eden lažje. Na cesti je zaradi lepega vremena vse več motoristov, posledično pa tudi več… »

V Tacnu za evropske medalje in olimpijske vozovnice

RTV Slovenija 13.05.2024
Od četrtka do nedelje bo na brzicah v Tacnu potekalo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Slovenci bodo naskakovali že 40. medaljo na prvenstvih stare celine. Tacen bo po letu 2005 in 2017 evropsko prvenstvo gostil tretjič. Na dosedanjih dveh… »

"Je strahopetec in nacist, bolj za na zdravljenje kot na sodišče!"

Zurnal24 13.05.2024
Urban Purgar se na ljubljanskem okrajnem sodišču zagovarja zaradi spodbujanja sovraštva in nestrpnosti ter groženj. Štiriintridesetletni Urban Purgar iz Brezovice pri Ljubljani je bil eden dejavnejših nasprotnikov protestnikov zoper vlado Janeza… »

Video in foto: Z ognjem se je borilo 12 gasilskih enot, eno osebo odpeljali v bolnišnico

Necenzurirano 13.05.2024
V nedeljo zvečer je zagorelo v večstanovanjski stavbi na območju Zgornje Avstrije, kjer je zaradi obsežnosti požara na kraju dogodka posredovalo dvanajst gasilskih enot. Lokalna gasilska brigada je bila v nedeljo pozno zvečer obveščena o požaru v… »

Evrovizija: Med dvema nastopajočima preskočila iskrica, splet na nogah!

Zurnal24 13.05.2024
Kot kaže, se je med Eurosongom rodila ljubezen. V soboto se je končala verjetno najbolj kontroverzna Evrovizija vseh časov. Zaznamovali so jo protesti, ker organizatorji zaradi vojne v Gazi niso izključili Izraela, diskvalifikacija nizozemskega… »

Telesna vadba je ključni dejavnik za zdravje ljudi

Delo 13.05.2024
Ob vseh znanstvenih dokazih o koristih gibanja za starejše to ni ustrezno umeščeno v sistem dolgotrajne oskrbe, opozarjajo na fakulteti za šport. V nadaljevanju preberite: Storilnost in samostojnost se s staranjem zmanjšujeta, krhkost se lahko… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem