Arhiv novic 13.05.2024

V mošejo posvetili še eno bizantinsko cerkev v Turčiji, ki je imela nevtralni status muzeja

RTV Slovenija 13.05.2024
Turčija je tisočletja staro bizantinsko Cerkev svetega Odrešenika, ki jo pogosto opisujejo kot carigrajsko Sikstinsko kapelo, znova posvetila v mošejo. Pretekli teden so se pod njeno streho že odvile prve muslimanske molitve po skoraj osmih… »

35-letni Almir se je iz Slovenije želel vrniti nazaj v domači kraj, vendar je usoda želela drugače

Necenzurirano 13.05.2024
V včerajšnji prometni nesreči, ki se je pripetila v Veliki Kladuši v Bosni in Hercegovini, je umrl Almir Rizvić, vsem znan kot Buba. Kot so v sporočilu za javnost navedli policisti, je do tragične nesreče prišlo v nedeljo okoli 9.50 v ulici 1… »

Mladi kuharji projekta »Kuhnapato« in SPAR vedo, kako zavreči manj hrane

Dnevnik 13.05.2024
Ali ste vedeli, da Slovenci vsako leto zavržemo več tisoč ton hrane, ki je še vedno užitna? 24. aprila smo v Sloveniji že četrtič obeležili dan brez zavržene hrane. Osnovnošolci projekta »Kuhnapato« so ob tej priložnosti s svojim zgledom in… »

SLAVNIK JE BIL VČERAJ ITALIJANSKI: V gorskih preizkušnjah se je pomerilo več kot 500 tekmovalcev (FOTO)

Regional 13.05.2024
Minuli konec tedna se je v Hrpeljah zbralo več kot 500 kolesarjev na tradicionalnem, šestem gorsko kolesarskem maratonu MTB Slavnik. Naziv kralja Slavnika si je prikolesaril Diego Cargnelutti, naziv kraljice pa Laura Ukovich. Tekmovanje je potekalo na… »

To je novi posel sanjske ženske Miše Margan

Zurnal24 13.05.2024
Puhasti posel ... Podjetnica, novinarka in pisateljica Miša Margan, za srce katere so se pred skoraj dvajsetimi leti borili v resničnostnem šovu Sanjska ženska, je po šovu ljubezen našla v oljarju Gorazdu Kocbeku, s katerim imata hčerko Kiaro… »

Kronika PP Domžale: Nasilje v družini in ukrep prepovedi približevnja

Domžalec 13.05.2024
Domžalski policisti so bili pretekli teden obveščeni o tatvinah, vlomih, začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter obravnavali nasilje v družini. Policisti so obravnavali tudi nasilje v družini, pri katerem je bil izrečen ukrep prepovedi… »

"S KOPROM NE BO NIHČE TAKO RAVNAL": Guberac prepričan, da so doživeli veliko krajo (FOTO, VIDEO)

Regional 13.05.2024
V taboru Kopra vre, saj jih je razhudil sodniški kriterij na tekmi s Celjem, ki jim je po njihovem mnenju odnesel prepotrebne točke. Koprskim nogometašem namreč ni zmanjkalo prav veliko, da bi pokvarili slavje Celjanov, ki so pred svojimi navijači… »

Petrol bo s partnerji postavljal nove hitre polnilnice

Delo 13.05.2024
V sklopu mednarodnega projekta bo Petrol postavil 65 električnih polnilnih mest na 20 lokacijah v Sloveniji. Skupino Petrol so skupaj s podjetji Allego, Emobility Solutions in GreenWay izbrali za vzpostavitev polnilne infrastrukture za električna vozila… »

NLB gre optimistično naprej

Delo 13.05.2024
Naša največja banka po uspešnem prvem četrtletju ambiciozno napoveduje širitev poslovanja. V nadaljevanju preberite: V prvem kvartalu leta 2024 je NLB Skupina dosegla občutno rast in potrdila uspešnost svojih strategij. Finančni rezultati… »

V Dobrovniku gradijo nov dom za 44 starejših

Delo 13.05.2024
Letos bo končanih za 91 milijonov evrov naložb v domove za starejše. V nadaljevanju preberite: V občini Dobrovnik so minuli teden podpisali pogodbo za gradnjo novega doma starejših, v katerem bo prostora za 44 stanovalcev. Nova socialnovarstvena… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem