Arhiv novic 13.05.2024

Znana Slovenka priznala, da to ni najboljša tržna poteza ...

Zurnal24 13.05.2024
Ne boste verjeli, kdo ji dela družbo v trgovini. Umetnica, glasbenica in oblikovalka Eva Breznikar pod umetniškim imenom EvilEve oblikuje unikatne usnjene izdelke, ki jih nosijo tudi svetovne rockerske zvezde, kot so Guns N' Roses, za katere je izdelala… »

Kjer so partizani izpolnjevali Hipokratovo prisego

Delo 13.05.2024
V Jablanici so se zbrali tisoči iz vseh delov nekdanje Jugoslavije in počastili spomin na bitko vseh bitk. V nadaljevanju preberite: Jablanico, prijetno hercegovsko mestece, so minulo soboto dobesedno okupirali obiskovalci v spomin na usodne dni pred 81… »

Pazimo, kaj nanašamo na otrokovo kožo

Domžalec 13.05.2024
Koža dojenčkov in majhnih otrok je mnogo tanjša od kože odraslih. Mnogo bolj je prepustna, saj se tja do drugega leta starosti njeni naravni zaščitni mehanizmi še vedno razvijajo. Zato se slabše brani pred najrazličnejšimi mikroorganizmi in… »

Vihar okoli Blejskega gradu

Delo 13.05.2024
Z gradom upravlja Zavod za kulturo Bled, ki Narodnemu muzeju Slovenije oddvaja 15 odstotkov vstopnine. Vihar je sprožilo ministrstvo za kulturo, ki je na blejsko občino naslovilo osnutek aneksa k upravljavski pogodbi za Blejski grad. Spremembe so… »

Obramba ni dočakala novega izvedenca

Dnevnik 13.05.2024
Sojenje Luki Gašpariču bi se lahko konec maja zaključilo. Izvedenec psihiater tudi potem, ko je bil seznanjen z zagovorom obtoženega, vztraja, da je bil ta v času dejanja prišteven. Za zaprtimi vrati sodne dvorane mariborskega sodišča je na… »

Radi bi vetrnice, hrup pa zakonsko “preslišali”

Dnevnik 13.05.2024
Medtem ko želi ministrstvo za okolje, podnebje in energijo spodbuditi umeščanje vetrnih elektrarn, velik pa je tudi pritisk investitorjev, še vedno nimamo ustrezne regulative hrupa, ki ga te naprave povzročajo. K takojšnjemu ukrepanju je pozval tudi… »

Ne delajo skrajnosti, ampak »normalo«

Gorenjski glas 13.05.2024
Lepotni kirurg dr. Marjan Fabjan je ustanovitelj Estetike Fabjan. Prvo ambulanto za estetsko kirurgijo je odprl leta 1992 v Kranju, danes ima klinike v Ljubljani, Šenčurju, Celju, Ankaranu in Novi Gorici. Njegova glavna filozofija dela je usmerjena na… »

Zgradili bodo kanalizacijo in pločnik

Gorenjski glas 13.05.2024
Občina Medvode je začela gradnjo kanalizacije v krajevni skupnosti Senica. V prvi fazi, ki je predvidena do konca leta, se bodo dela izvajala v naselju Ladja, med drugim tudi na glavni cesti ob papirnici Goričane. Ladja – Izbrani izvajalec, podjetje… »

Za več znanja o avtizmu (3)

Gorenjski glas 13.05.2024
»S starostjo se pogoji za kakovostno vključevanje oseb z avtizmom in prilagajanje družbe na njihove potrebe slabša.« V projektu Vis a vis, ki se je posvetil več izzivom na področju avtizma v Sloveniji, so izvedli tudi tri raziskave. S prvo so… »

Risani junaki so muhe enodnevnice

Gorenjski glas 13.05.2024
Sofija Polak je diplomirana arhitektka, ki se zdaj ukvarja z ilustracijo. Ideje za poslikave otroških sob ter tudi kuhinj in spalnic odraslih se rojevajo v Zavrhu pod Šmarno goro, kamor se je preselila iz Šentjurja pri Celju. Mož in tri leta in pol… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem