Arhiv novic 13.05.2024

Izgube zmanjšale efektivno obdavčitev podjetij

Delo 13.05.2024
Podatki Ajpesa in Fursa kažejo na realni upad prihodkov gospodarstva in rast nepridobitnih dejavnosti. V nadaljevanju preberite: Začasni podatki finančne uprave (Furs) kažejo, da so se davčno priznani prihodki pravnih oseb v Sloveniji lani povečali… »

Tudi slavna La Gazetta dello Sport pripravlja dobrodošlico za Benjamina Šeška

Delo 13.05.2024
Evropski nogometni velikan Milan bi za 20-letnega slovenskega reprezentanta plačal tudi rekordni znesek. Pred dvema letoma bi ga lahko že imel. V nadaljevanju preberite: Pred dvema letoma je bil Benjamin Šeško na pragu Milanovega doma. Primorski agent… »

Srednji križanec Hondine šole

Delo 13.05.2024
Honda ZR-V je tretji križanec japonske znamke. Prepriča z marsičim, a ni poceni. V prispevku preberite: S športnimi terenci se danes v Evropi sklene večina avtomobilskega posla. Čeprav je tovrstnih izdelkov že ogromno, jih proizvajalci še kar… »

Naveličani zmagovalcev

Delo 13.05.2024
Težko se je upreti sklepu, da so vlagatelji med pandemijo stavili na to, da se bodo gospodarstva trajno spremenila. V nadaljevanju preberite: V popularni glasbi je veliko zmagovalcev. »Zmagovalec si.« You're a winner. To je naslov skladbe ameriške… »

Citroën traction avant (1934–1956): Za volanom tako uporniki kot tudi nacisti

Dnevnik 13.05.2024
Traction avant je imel dobri dve desetletji vlogo statusnega simbola vseh družbenih slojev. Za tiste čase je bil hiter in udoben, med drugo svetovno vojno pa so ga uporabljali tako člani francoskega odpora kot nemškega SS. Po bankrotu Citroëna je… »

Ford tourneo connect 2,0 TDCI ecoblue L2 AWD active: Za obrtnike in plažne avanturiste

Dnevnik 13.05.2024
Fordov tourneo connect AWD je velik in prostoren dizelaš, z ogromnim prtljažnikom, ki blesti, ko gre za praktičnost. Šibka točka je estetika. Pri ceni testnega modela 43.250 evrov pogled hitro bega k čemu cenovno privlačnejšemu. Tast je visok in… »

Invazija na Ukrajino: Nejasen cilj ruske ofenzive pri Harkivu

Dnevnik 13.05.2024
Ruska vojska poskuša z ofenzivo pri milijonskem mestu Harkiv Ukrajince prisiliti, da bi z okrepitvami, ki jih potrebuje ta del fronte, oslabili druge dele. Oddaljeni kraj Časiv Jar, strateško ključen za obrambo še neokupiranega dela regije Doneck… »

O dosmrtnem zaporu

Dnevnik 13.05.2024
Pred dobrim mesecem dni, ko je bila v Sloveniji prvič izrečena kazen dosmrtnega zapora, zoper katero ni več pritožbe, me je več novinarjev prosilo za komentar. Nisem znan kot človek, ki bi zavračal pogovore z mediji, a tokrat sem zavrnil vse po… »

Skrivnostno izginotje Nemca pri Soči

Dnevnik 13.05.2024
Policisti, reševalci, gasilci, vodniki psov, reševalci iz vode, helikopter in droni na Bovškem že tri dni iščejo 44-letnega Nemca. V četrtek zvečer so ga še videli v kampu v Soči, nato pa je izginil. Tri dni so bovški policisti in ekipe… »

Magnifico bi pomagal hroščku

Dnevnik 13.05.2024
V četrtek smo poročali o tem, da je veliki poletni koncert Magnifica v Tivoliju pod vprašajem, ker je zavod za varstvo narave večji pomen pripisal varovanju hrošča puščavnika in evropske gomoljčice kot pa zabavi meščanov. Nemudoma so se začela… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem