Arhiv novic 13.05.2024

#kritika Glasbeno užitkarjenje

Dnevnik 13.05.2024
Zelo razširjeno je prepričanje, da je avtentika določene glasbe močno povezana s kulturnim, morda celo nacionalnim okoljem, iz katerega je izrasla, kar naj bi potem pomenilo, da se lahko do bolj zveste, »pravilne« in polnokrvne interpretacije… »

Korporativna shizofrenija – vrzel med obljubo in znamko

Dnevnik 13.05.2024
Ko organizacija raste, se hitro povečujejo tudi njene potrebe po novih sodelavcih, po povezanosti tima in ohranjanju čvrste kulture. Nevarno je, če se pojavi razpoka med dejansko kulturo podjetja in tem, kaj se o njej govori. Iskrena, stabilna in… »

Golobovi vsako leto dobijo milijon evrov, podrobnosti edini ne razkrivajo

Zurnal24 13.05.2024
Nekatere stranke v odgovorih na vprašanja glede porabe sredstev za predvolilno kampanjo zelo transparentne, a odgovor Svobode preseneča. Do roka, torej do konca prejšnjega tedna, je v tekmo za evropsko volitve vstopilo 11 političnih strank. Deset od… »

"Mogoče preneham in se me boste rešili"

Zurnal24 13.05.2024
Tadej Pogačar želi tudi z etapnimi zmagami nagraditi svoje moštvene kolege. Tadej Pogačar je na dirki po Italiji v prvih osmih etapah zbral tri zmage, kot nosilec rožnate majice pa se mora vsakodnevno pojaviti na novinarski konferenci. Na njej ga… »

Horoskop za ponedeljek, 13. maja

Necenzurirano 13.05.2024
Sonce je v biku, Luna je v raku, ob 12.36 preide v leva. OVEN – Danes bo vsekakor pestro, sicer pa dobro premislite, v kaj se podajate. Priporočljivo je, da zadeve poskusite najprej razčistiti z umirjeno komunikacijo. BIK – Ne znašajte se nad… »

Vplivnež pred svojim časom

Necenzurirano 13.05.2024
Česa takšnega svet še ni videl – uspešni umetnik je brez zadržkov sprejel množično kulturo. V 60-ih in 70-ih letih 20. stoletja je Warhol prestopal meje in zanetil mnoge škandale. Preden je Andy Warhol postal svetovna ikona, je živel v revni… »

Brez tujcev bi oddelke v novomeškem domu starejših občanov že zapirali

Necenzurirano 13.05.2024
Dom starejših občanov Novo mesto, ki skupaj z začasnimi namestitvami in dnevnim varstvom skrbi za 375 oseb, se spoprijema s podobnimi izzivi kot večina domov v Sloveniji – s kadrovsko stisko in vse večjimi stroški obratovanja. Najbolj pa jih… »

To je najpogostejši vzrok gasilskih intervencij

Zurnal24 13.05.2024
Lansko leto so novogoriški prostovoljni gasilci zabeležili 68 intervencij. Najpogostejši razlogi zanje so bili ... Varnost je ena najosnovnejših človekovih potreb. Ko se znajdemo v situaciji, ki ogroža naše življenje ali skupno dobrobit, hitro… »

Infrastrukture ni

Dnevnik 13.05.2024
Imate radi prednosti električnih avtomobilov, a ste zadržani zaradi kratkih dosegov ter okoljskega in geopolitičnega stroška izdelave baterij? Potem ste verjetno zagovornik ali pa simpatizer gorivnih celic. Gre za preverjeno tehnologijo, ki se sicer… »

Vrnitev v Sarajevo

Delo 13.05.2024
Mesto živi naprej in edino prav je tako, a žal si vsa postajajo podobna. Ko je napovedovalec na Kongresnem trgu v soboto omenil, da je bila Ljubljana med drugo svetovno z žico obdana kar 1170 dni in velja za edino evropsko prestolnico, okupirano na ta… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem