Arhiv novic 13.05.2024

Koliko ostane Čistilki s.p., če ji plačajo 20 evrov na uro

Delo 13.05.2024
Kako samostojni podjetnik določi davčno osnovo in koliko mu na koncu ostane? Pogledali smo hipotetični primer Čistilka s. p. V nadaljevanju preberite: Pred časom je za debato poskrbel zdravnik, ki je dejal, da jih z 20 evri na uro prekašajo celo… »

Tuš market Preserje zaprl svoja vrata

Domžalec 13.05.2024
Že dve desetletji se je vedelo, da bo prišel dan, ko bo Tuševa trgovinica v Preserjah pri Radomljah morala zapreti svoja vrata in s prvim majem 2024 se je to tudi zgodilo. Pa je vrata res zaprla zaradi nadaljevanja gradnje glavne ceste… »

Ocenjujemo: Peter Shaffer: Amadeus/Drama SNG Maribor

Delo 13.05.2024
Farsična metaraven uprizoritve, ki ustreza nekaterim stvarnim predispozicijam protagonistov, vendar jih s potenciranim parodiranjem tudi daleč presega. V nadaljevanju preberite: Aleš Valič kot Salieri blesti v vseh legah, pa najsi so to… »

Pragmatični Pogačar kroji in si lasti Giro

RTV Slovenija 13.05.2024
Od napada na sprinterje v ponedeljek do vlečnega konja za sprinterje v nedeljo, vmes pa potrpežljivost kljub makadamu in nato šolska ura resnice ter še sprint navkreber. Tadej Pogačar se udobno počuti v rožnatem dresu, njegova ekipa pa kaže… »

SE KANINU OBETA REŠITEV? Občina Bovec in država dobili 'skrivnostno' ponudbo

Regional 13.05.2024
Občina Bovec ter ministrstvi za gospodarstvo in infrastrukturo so pred prvomajskimi prazniki dobili ponudbo za javno-zasebno partnerstvo, ki po besedah bovškega župana Valterja Mlekuža pomeni resno možnost za rešitev smučišča Kanin. Podpredsednik… »

V Luko Dončića se zaletavajo kot po tekočem traku

Delo 13.05.2024
Slovenski košarkarski zvezdnik se v razburljivi končnici lige NBA bori tudi sam s sabo. V nadaljevanju preberite: Kaj je o svojem zdravstvenem stanju po tesni zmagi nad Oklahomo City Thunder povedal slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, zakaj… »

Prvak je postal še boljši

RTV Slovenija 13.05.2024
Prvak je postal še boljši. Z razlogom je bil do zdaj najbolje prodajani kombi, ampak zdaj Ford kakovost tournea customa dviga na še bistveno višjo raven. Oblika je pomembna, celo pri kombijih in tudi delovnih furgonih, na katere nalepiš reklamo za… »

Dva milijona evrov za mikro, mala in srednja podjetja

Dnevnik 13.05.2024
Slovenski podjetniški sklad je objavil javni poziv za finančne spodbude prek vavčerjev za zaščito patentov, modelov in znamk. Mikro, malim in srednjim podjetjem je skupaj na voljo dva milijona evrov. Gre za drugi razpis za spodbude prek vavčerjev v… »

Radijske igre v tem tednu: Nam je ljubezen res vsem v pogubo?

RTV Slovenija 13.05.2024
Nam je ljubezen res vsem v pogubo? Prvi del radijske priredbe Tavčarjeve povesti V Zali bo premierno na sporedu 14. maja v terminu radijske igre na Prvem programu. V tem tednu bo na sporedu še antologijska radijska igra Ali lahko umre rudnik živega… »

Ostrostrelci na strehah univerz

Delo 13.05.2024
Iz nasprotovanja moriji v Gazi solidarnost med tisoči študentov od New Yorka do Ljubljane. V nadaljevanju preberite: Protestni val študentov, ki niso več mogli križem rok spremljati pobojev v Palestini, se je začel 17. aprila s šotorjenjem pred… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem