Arhiv novic 14.05.2024

Pobudo Inštituta 8. marec podprla tudi Severina

Mladina 14.05.2024
Evropsko državljansko pobudo za varen in dostopen splav My Voice, My Choice, ki jo je podpisalo že več kot 200 tisoč ljudi, je podprla tudi hrvaška pevka Severina. Evropska državljanska pobuda za varen in dostopen splav v Evropi My Voice, My Choice… »

Težko pričakovali novo družinsko zdravnico, a si je premislila

Delo 14.05.2024
Brez osebnega zdravnika je v Idriji in Cerknem okrog dva tisoč občank in občanov. Pereča ostaja tudi težava z odsotnostjo stalnega ginekologa. V Zdravstvenem domu (ZD) Idrija so se nadejali, da bo maja začela delo nova družinska zdravnica… »

Foto: Meghan Markle razkrila doslej neznane podrobnosti o hčerki Lilibet in sinu Archieju

Necenzurirano 14.05.2024
Meghan Markle je med tokratnim obiskom Nigerije razkrila nekaj zanimivih podrobnosti hčerki Lilibet in sinu Archieju. Potem ko se je princ Harry v začetku meseca sam odpravil v London, se je vseeno odločil, da svojo ženo odpelje na potovanje v Afriko… »

Obvestilo o stavki

Domžalec 14.05.2024
Sindikat Upravne enote Domžale je napovedal stavko, ki bo trajala od 15. 5. 2024 vsak delovni dan do preklica oziroma do izpolnitve zahtev. V skladu z drugim odstavkom 11. člena Zakona o stavki bodo javni uslužbenci Upravne enote Domžale v času… »

Znan je epilog "driftarske" veselice na Rudniku

Dnevnik 14.05.2024
Policisti so našli objestneža, ki sta marca med intervencijo na neprijavljenem avtomobilističnem shodu ovirala delo patrulje. Marca letos so se mnogi obiskovalci nakupovalnega centra na Rudniku v parkirni hiši prvič od blizu srečali s subkulturo… »

Bitka za Harkiv: Rusi so zavzeli dele Vovčanska, potekajo ulični boji. Ukrajinska vojska se umika

Dnevnik 14.05.2024
Ruske sile so proti obmejnemu mestu Vovčansk sprožile silovit napad z vodenimi izstrelki, brezpilotniki in težkim topništvom. Na posnetku ukrajinskega drona, ki ga je objavil britanski SkyNews, je videti več ruskih vojakov, ki zavzemajo mesto… »

Vreme: Na vidiku večji padavinski dogodek

Zurnal24 14.05.2024
Letošnji maj bo postregel v veliko količino padavin. Že v prihodnjih dneh nas čaka večji padavinski dogodek. Atlantske motnje, sekundarni cikloni in višinski vetrovi bodo nad naše kraje še naprej dovajali več vlažnega zraka. To pomeni, da lahko… »

Izraelska vojska okrepila napade na Gazo

Mladina 14.05.2024
Pri tem je bilo v bombardiranju begunskega taborišča Nuseirat ubitih najmanj 14 Palestincev. Izraelska vojska je davi okrepila letalske napade na območje Gaze. V bombardiranju begunskega taborišča Nuseirat v osrednjem delu enklave je bilo po… »

Generacija EU: So mladi za politike zgolj dekoracija?

RTV Slovenija 14.05.2024
Evropske volitve so vse bliže, nekateri bodo svojo volilno pravico izkoristili prvič. A kot vsakič do zdaj se mladi sprašujejo, ali jim bodo politiki znali prisluhniti. V katero smer kaže njihov politični kompas? Katere teme jih najbolj zanimajo in… »

Zaradi te nesreče je na primorski avtocesti nastala kolona

Necenzurirano 14.05.2024
Na primorski avtocesti je danes dopoldne prišlo do prometne nesreče, ki je zaprla vozni pas. Na avtocesti med Uncem in Lomom proti Ljubljani je po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje okoli 9.30 prišlo do prometne nesreče. Prometno… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem