Arhiv novic 14.05.2024

Grško gledališče v Sirakuzah: V znamenju norosti

RTV Slovenija 14.05.2024
V enem najslavnejših starogrških teatrov sveta – v Grškem gledališču v Sirakuzah na Siciliji – praznujejo 110 let od ponovnega začetka uprizoritev antične dramatike. Kot se je ustalilo v zadnjih desetletjih, bo sezona dolga dva meseca, na… »

Športno-družabni dogodek povezal kranjske krajevne skupnosti

Zurnal24 14.05.2024
V soboto, 11. maja 2024, je Športni park Tivoli na Golniku gostil prvi športno-družabni dogodek KR IGRE, namenjen predstavnikom krajevnih skupnosti Mestne občine Kranj (MOK). Ekipe iz osmih krajevnih skupnosti in ekipe MOK so se na Golniku prvič… »

Mrak: Dosedanja priprava reform je bila notranje nedosledna in fiskalno nevzdržna

RTV Slovenija 14.05.2024
Ekonomist Mojmir Mrak opozarja, da so se razmere v Sloveniji na kritičnih področjih konkurenčnosti lani in letos še poslabšale. Načrt za okrevanje in odpornost pa je po njegovem mnenju izgubljena priložnost za resno reševanje problema… »

Nepravilnosti pri vsakem tretjem prejemniku finančne pomoči med epidemijo

Delo 14.05.2024
Do konca leta 2023 je Furs ugotovil za 30 milijonov evrov neupravičeno prejete finančne podpore podjetjem med epidemijo covida-19. V nadaljevanju preberite: Bralko podjetnico je v nabiralniku pričakalo manj prijetno Fursovo obvestilo. Pa ni edina, ki… »

Obsojen žvižgač, ki je delil dokumente, ki so razkrili avstralske vojne zločine v Afganistanu

RTV Slovenija 14.05.2024
Nekdanji odvetnik v avstralski vojski David McBride, ki je kot žvižgač pripeljal do razkritja avstralskih vojnih zločinov v Afganistanu, je bil obsojen na pet let in osem mesecev zaporne kazni. McBride je lani na sojenju priznal krivdo glede kraje in… »

Bomba #jaztudi potuje proti Cannesu

Delo 14.05.2024
Pred današnjim odprtjem filmskega festivala veliko ugibanj, katera zvezdniška imena so na skrivnostnem seznamu zlorab. V nadaljevanju preberite: Bodo tokrat v ospredju filmskega festivala v Cannesu filmi ali razkritje slavnih režiserskih in igralskih… »

Mladinska skupina Sovice blestela na Open Cheer Gardaland

Domžalec 14.05.2024
Mladinska skupina Sovice se je udeležila mednarodnega tekmovanja Open Cheer Gardaland. Tekmovanje je potekalo v soboto, 11.maja 2024, v italijanskem mestu Lasize. Po treh odlično odplesanih točkah so punce dosegle 1. mesto v kategoriji Youth Cheer Pom… »

V Luki Koper privezali najsodobnejšo ladjo za pretovor vozil

Delo 14.05.2024
Konec tedna je pri nas pristala že druga večja ladja s pogonom na utekočinjeni zemeljski plin. V nadaljevanju preberite: Minuli petek so v Luki Koper privezali najsodobnejšo ladjo ro-ro za pretovor vozil Cerulean Ace, ki jo poganja utekočinjeni… »

Goljufija je goljufija tudi v slovenskem jeziku (z ruskim naglasom)

Dnevnik 14.05.2024
Policija je letos prejela že 260 prijav goljufij, pri katerih goljufi oškodovancem obljubljajo zaslužek s kriptovalutami, njihov glavni cilj pa je dostop do računalnika oziroma mobilnega telefona in spletne banke žrtve. Če jim uspe, bančni račun v… »

Prva slovenska liga: Olimpija primer kaosa

Dnevnik 14.05.2024
Pred zadnjim krogom v prvi slovenski nogometni ligi so brezskrbni le trije klubi. Pred zadnjim krogom državnega prvenstva v nogometu so brez skrbi le prvak Celje ter Mura in Domžale v sredini lestvice. V boju za podprvaka, ki prinaša ugodnejše… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem