Arhiv novic 14.05.2024

Po rafalih je džip zagorel, dva mrtva

Zurnal24 14.05.2024
Sojenje upokojenemu majorju JLA Danilu Radovanoviću na kranjskem sodišču je obstalo na mrtvi točki. Na ljubljanskem letališču sta 28. junija 1991 v napadu Jugoslovanske ljudske armade umrla avstrijska novinarja Norbert Werner in Nikolas Vogel, oba v… »

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne orade, ki popolnoma opustošijo školjčišča

Necenzurirano 14.05.2024
Da bi omilili škodo, ki jo školjkarjem povzročajo požrešne orade, je ministrstvo za kmetijstvo že tretje leto objavilo poziv, s katerim ribičem omogoča ulov orad in drugih rib na območju školjčišč ter ribolovnih rezervatov. Prijave so zbirali… »

Horoskop za torek, 14. maja

Necenzurirano 14.05.2024
Sonce je v biku, Luna je v levu. OVEN – Pred vami je dinamičen dan, ko bo spodbujena vaša tekmovalnost. Več energije, več borbenosti, akcije in nepotrpežljivosti vam lahko prinese čudovite rezultate. BIK – S težavo se boste zbrali za nov… »

Ko Bowie in Glass spregovorita z dvema klavirjema

Delo 14.05.2024
Vrhunska glasbenika, Bojan Gorišek in Milko Lazar, bosta danes zvečer proslavila dvajset let skupnega igranja. V nadaljevanju preberite: Klavirski duo Gorišek – Lazar deluje od leta 2004. Danes ob 20. uri bosta v ljubljanskem Cankarjevem domu… »

Boj za otoški kulturni in akademski ugled

Delo 14.05.2024
Dan Conway: Založniški sektor kljub širšim gospodarskim zagatam še zmeraj posluje uspešno. V nadaljevanju preberite: Sredi prejšnjega tedna je britanska zveza založnikov objavila poročilo za leto 2023, izvršni direktor Dan Conway je v njem lahko… »

Sodniki na euru bodo pojasnjevali ključne odločitve kapetanom

Delo 14.05.2024
Nekdanji vrhunski sodnik Roberto Rosetti za Delo o sojenju na letošnjem evropskem prvenstvu v nogometu. Biti nogometni sodnik v času sodobne igre je zelo zahtevno delo. Sodniki namreč med tekmo sprejmejo med 200 in 250 odločitev – to je eno na 22… »

Novosti iz garaže DS Automobiles

Zurnal24 14.05.2024
Ravno tako kot svet visoke mode tudi francoska avtomobilska znamka DS Automobiles vsako leto predstavi novo kolekcijo svojih modelov, ki je odraz znanja in vrednot znamke. Kolekcijo za leto 2024 so ob 80. obletnici njegove smrti posvetili enemu od… »

Shaolin kung fu v Ljubljani: skrivnostna moč duha, energije in borilnih veščin

Dnevnik 14.05.2024
V soboto (18. maja) se bodo v ljubljanski Hali Tivoli predstavili najboljši kitajski mojstri in menihi svetovno znanega templja Shaolin. Svetovno znana dih jemajoča atrakcja, ki je z okoli šest tisoč predstavami privabila že več kot milijon… »

#intervju Matevž Gobec, pivovar: Pivovarna z razgledom na nasade hmelja

Dnevnik 14.05.2024
Savinjska pivovarna Clef Brewery stoji v Arji vasi v Savinjski dolini, deluje pa kot nekakšna družinska zadruga. Pivovarno so leta 2019 ustanovili brata Jure in Martin ter Juretov sin Matevž, ki je danes glavni pivovar, v pivovarni pa priskočijo na… »

Pregledovanje desetih pisateljskih svetov dobiva dimenzije primerjanja

Delo 14.05.2024
Kresnikova žirija še premišlja izvedbo in sporočila deseterice; peterica finalistov bo znana prihodnji teden. Žirija nagrade kresnik se bo v kratkem zedinila o peterici finalistov, ki se bodo junija na Rožniku potegovali za 34. kresnika. Razglasili… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem