Arhiv novic 14.05.2024

Jamske živali so v Sloveniji dobro raziskane

RTV Slovenija 14.05.2024
Speleobiolog dr. Slavko Polak, muzejski kustos v Notranjskem muzeju Postojna, svoje poklicno delo rad opiše kot sanjsko. Že od malega ga je zanimal predvsem živi svet jam, zdaj pa že desetletja proučuje najdrobnejše prebivalce kraških jam, zlasti… »

Pravi, da je konoplja na vrtu rastla sama, kot pač – konoplja

Delo 14.05.2024
Očitno je bilo, da je konopljo gojil za lastne potrebe in za izdelke, s katerimi je lajšal svoje zdravstvene težave in težave bližnjih. V nadaljevanju preberite: Državljani naj bi se v začetku prihodnjega meseca na supervolilno nedeljo izrekali… »

V New Yorku je vedno bolj tesno, Carolina zaostaja le še za zmago

Delo 14.05.2024
Hokejisti Caroline so se znašli na pragu izpada proti NY Rangers, v noči na torek pa so znižali izid v seriji na 2:3. Zmaga tudi za Dallas, ki vodi s 3:1. V ligi NHL je bilo vse pripravljeno za veliko slavje New York Rangers, najboljšega moštva… »

Lokostrelski klub Kamnik ima tudi Evropskega podprvaka – Den Habjan Malavašič je v Essnu osvojil odlično 2. mesto

Domžalec 14.05.2024
Član Lokostrelskega kluba Kamnik Den Habjan Malavašič, član slovenske lokostrelske reprezentance je v Essnu na Evropskem tarčnem prvenstvu, ki je potekalo med 7. in 12. majem z ukrivljenim lokom osvojil odlično 2. mesto ter s tem osvojil naslov… »

Bitke (z) AfD

Delo 14.05.2024
Ne glede na to, kaj je vzrok za padec podpore AfD, je v Nemčiji mogoče pričakovati nadaljevanje politično negotovih razmer. V nadaljevanju preberite: Skrajno desna Alternativa za Nemčijo (AfD) je izgubila novo bitko na sodišču, v zadnjih mesecih pa… »

Norveški skakalci še brez glavnega trenerja, skrajni ukrep Alexandra Stöckla

Delo 14.05.2024
Johann Andre Forfang vztraja, da je (bil) čas za menjavo selektorja v smučarskih skokih. Stvari niso delovale, kot bi morale. V nadaljevanju preberite: Za kateri skrajni ukrep se je odločil dolgoletni glavni trener norveške reprezentance v smučarskih… »

Poroka na 1. pogled: Tako jih je Matic pred strokovnjaki napel Katji

Zurnal24 14.05.2024
Matic je želel zapustiti eksperiment. Na zadnji večerji parov šova Poroka na pri pogled je počilo med Maticem in Katjo, ki je celo izjavila, da se moža boji. Kaj o njenih obtožbah pravi Matic, si lahko preberete TUKAJ. Vzdušje se tudi pred… »

Novak Đoković: V Rim prišel, da bi se vrnil iz krize, a jo je le še poglobil

Dnevnik 14.05.2024
Številka ena svetovnega tenisa doživlja težke čase. Zdi se, da se Novaku Đokoviću na vrhuncu peščene sezone podira teniški svet. Potem ko se srbski teniški igralec Novak Đoković v tej sezoni ni uvrstil še v noben finale, je v Rim pripotoval z… »

Izzivalci

RTV Slovenija 14.05.2024
Kljub občasnemu spogledovanju z grozljivko je italijanski mojster Luca Guadagnino v prvi vrsti kronist koprnenja in erotičnega poželenja. V ta predalček sodi tudi teniška melodrama Izzivalci, ki pa je kljub estetski dovršenosti na trenutke površen… »

Tehničnega pregleda ne opravijo niti tri leta stari avtomobili

Zurnal24 14.05.2024
V Nemčiji ugotavljajo, da so novi predpisi o merjenju trdnih decev v izpuhu dizelskih motorjev tako strogi, da tehničnih pregledov ne opravi niti marsikateri tri leta star avtomobil. O meritvah trdnih delcev v izpuhu, ki ga bodo na tehnične preglede… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem