Arhiv novic 14.05.2024

»V Gazi mora dialog prevladati nad orožjem«

Mladina 14.05.2024
Slovenski veleposlanik pri Združenih narodih (ZN) Boštjan Malovrh je poudaril pomen samoodločbe narodov. Slovenski veleposlanik pri ZN Boštjan Malovrh je v ponedeljek v nadaljevanju izrednega zasedanja Generalne skupščine ZN o Palestini, ki se je… »

Hud udarec za smučarko, kazen je sprejela

Zurnal24 14.05.2024
Ameriška smučarka Breezy Johnson je dobila 14-mesečno prepoved nastopanja, ker ameriški protidopinški agenciji trikrat v zadnjem letu ni sporočila lokacije, kjer bi ji lahko odvzeli vzorce. 28-letnica iz Idaha je sprejela kazen, ki jo bo zdaj morala… »

Miro Haček: Državi zmanjkuje časa, politika pa si ga izdatno jemlje

RTV Slovenija 14.05.2024
Po dveh letih mandata aktualne sestave državnega zbora se zdi, da državi in državljanom zmanjkuje časa, podsistemi trpijo, problemi niso obravnavani, je v oddaji Ob osmih dejal politolog Miro Haček. Časa zmanjkuje tudi nam, državljanom, pravi Miro… »

Miša Molk: "Po moje smo blizu začetka konca Evrovizije"

Zurnal24 14.05.2024
Ostro nad organizatorje. Prva dama slovenske televizije Miša Molk, ki Evrovizijo pozna od blizu, saj je bila dolga leta del organizacijske ekipe, je sinoči v Odmevih ostro nastopila proti organizatorjem, EBU. Na vprašanje, ali smo priča začetku konca… »

Pomembno opozorilo Rosvite Pesek, na delu so zlikovci!

Zurnal24 14.05.2024
Prevaranti spet izrabili ime priljubljene voditeljice. Voditeljica Rosvita Pesek je z dramatično fotografijo opozorila pred prevaro, ki so si jo v njenem imenu privoščili nepridipravi. "Moja Facebook stran je bila v zadnjih dneh 'ugrabljena'. Ker se… »

Če ne bi bilo znanke, danes ne bi bila, kjer je

Zurnal24 14.05.2024
Projekti, kot je Štartaj kariero s potencialom, so premalo poznani med ljudmi, pravi Ana Trampuž. Ano Trampuž je že od nekdaj zanimalo raziskovanje ljudi, njihovega vedenja in vzorci, ki nam v odraslem življenju večkrat nagajajo pri sprejemanju… »

Ceste terjale novo smrtno žrtev

Gorenjski glas 14.05.2024
Jesenice – V prometni nesreči na območju Jesenic je minuli četrtek zvečer umrl 25-letni voznik osebnega vozila, so sporočili s policije. Nesreča se je zgodila v četrtek nekaj minut po 21. uri na regionalni cesti Javornik–Gorje–Bled… »

Slavila Švica

Gorenjski glas 14.05.2024
V soboto zvečer smo lahko spremljali veliki finale 68. izbora Pesem Evrovizije. Zmagala je Švica, druga je bila Hrvaška in tretja Ukrajina. Slovenija je osvojila 23. mesto. Kot vedno je šlo tudi letos na izboru predvsem za spektakel. Pospremili so ga… »

Prvič v Carigradu

Gorenjski glas 14.05.2024
Andrej Tarfila, ki prihaja iz Železnikov, je doma že dobro znan fotograf, vse bolj prepoznaven pa postaja tudi v tujini, kjer je za svoja dela prejel številne prestižne mednarodne nagrade. Ena izmed domačih nagrad pa ga je nedavno popeljala v… »

V SLOVENSKO ISTRO PRIHAJAJO STARODOBNIKI: Na letošnjem Adria Classic rallyju jih pričakujejo preko 100

Regional 14.05.2024
Društvo ljubiteljev starodobnih vozil in plovil Adria Classic Koper v soboto, 18. maja, organizira 26. Adria Classic 2024, rally starodobnih motorjev in avtomobilov. Zbor udeležencev, kjer bo potekal tudi start rallya, bo na Ukmarjevem trgu v Kopru med… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem