Arhiv novic 14.05.2024

Foto: Srce parajoči prizori za ljubitelje piva

Necenzurirano 14.05.2024
Apokaliptični prizori na cesti v bližini Salzburga – razbite steklenice piva …. Na cesti nekaj kilometrov pred Salzburgom v Avstriji se je v ponedeljek zvečer pripetila neljuba nezgoda. Tovornjak je v zabojih prevažal steklenice piva, v nekem… »

Leto dni po pionirskem zdravljenju glioblastoma avstralski zdravnik brez znakov raka

RTV Slovenija 14.05.2024
Avstralski zdravnik Richard Scolyer, ki se je pred letom dni podvrgel pionirskemu zdravljenju možganskega raka glioblastom, ostaja brez znakov te bolezni. Eksperimentalna terapija temelji na njegovem lastnem raziskovanju kožnega raka melanom. Podvrsta… »

Velika novost v smučarskih skokih, tem trem reprezentancam se smeji

Zurnal24 14.05.2024
Že smo poročali, da bo FIS uvedla velike spremembe v smučarskih skokih, kar se tiče omejitve števila kombinezonov tekmovalcev ter novega točkovanja telemarka, a tu je še ena pomembna novost. Včeraj smo poročali, da se v smučarskih skokih že v… »

Po dogodku na Rudniku bo en kršitelj najbrž letel iz države

Zurnal24 14.05.2024
Marca so ljubljanski policisti v garažni hiši pri nakupovalnem središču Supernova na Rudniku v Ljubljani posredovali zaradi objestne vožnje več voznikov. Poleg ukrepov, ki so bili že izvedeni na kraju, kjer so policisti ugotovili več cestno… »

Ustvarjalec Vojne zvezd praznuje 80 let

Delo 14.05.2024
Ustvaril je vesoljske ladje in filmske galaksije, a svetovnemu spletu in družabnim omrežjem se izogiba. Režiser George Lucas, ki velja za enega najbolj legendarnih filmskih režiserjev, praznuje 80 let. Sodi v generacijo ustvarjalcev kot so Francis… »

Osebe LGBTIQ v Evropi vse pogosteje tarča nadlegovanja in nasilja

Mladina 14.05.2024
Ugotovitve kažejo, da se šole bolj pozitivno in proaktivno ukvarjajo z vprašanji s področja LGBTIQ, mladi pa menijo, da jih njihovi učitelji in vrstniki bolj podpirajo. Kljub temu še vedno pogosto prihaja do ustrahovanja, nadlegovanja in nasilja… »

NK Maribor in vlagatelj iz Turčije potrdila skupno prihodnost

Delo 14.05.2024
V Mariboru je prišlo do odločitve o upravljanju nogometnega kluba v prihodnosti. NK Maribor in turški podjetnik Acun Ilicali sta se dogovorila za sodelovanje. V Mariboru je prišlo do odločitve glede upravljanja nogometnega kluba v prihodnosti. NK… »

Ko okrog sebe ne gledam kaosa, lažje razmišljam o njem

Delo 14.05.2024
Prvo zelo dinamično polovico življenja je zamenjal z mirnim bivanjem na podeželju, kjer ob hiši postavlja kip Tomaža Pengova. V nadaljevanju preberite: Po vrnitvi iz ZDA se je za osem let preselil v Istro, spoznal Kalabreža in končal v Kalabriji, v… »

Đoko: "Besedila so napisana iz tistega, kar čutimo, težje je pisati vesela"

RTV Slovenija 14.05.2024
"Ne bi znal napisati vesele pesmi," pravi Luka Hernet iz skupine Đoko, v kateri so še Jure Gračner, Tilen Barbirič in Nino Vreča, ki se s trditvijo strinja. Četverica izdaja svoj prvenec To ti vračam, tvoje je. Tega bo pospremil tudi nastop v… »

Tovornjakarja ujeli pri prepovedanem početju

Zurnal24 14.05.2024
Vozil se je po avtocesti iz smeri Vrhnike proti Ljubljani, ko so njegovo početje zaznali policisti. Konec tedna so ljubljanski policisti ustavili voznika težkega priklopnika, ki je med vožnjo počel stvari, ki so prepovedane. Policisti so na avtocesti… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem