Arhiv novic 14.05.2024

Veronika Šuštar, Vzgon – Društvo za psihološko ravnovesje, kvalitetne odnose, uspešno vzgojo in ustvarjalnost: »Tako me…

Dnevnik 14.05.2024
Po petih minutah pogovora z Veroniko Šuštar, kličejo jo Verona, ugotovim, da imam nasproti blago, a odločno sogovornico. Lastnosti, ki sta nadvse pomembni pri terapevtskem delu. V društvu Vzgon s sedežem na Jesenicah nudijo psihološko svetovanje in… »

Vodeni pohod na Vilinski Homec

Domžalec 14.05.2024
Tudi letos se bomo podali na pravljično pot z vilinskimi vodnicami. Vodeni pohod na Vilinski Homec bo 18. maja 2024, ob 10. uri. Zbor bo pred gostilno Repanšek v Homcu. Odpravite se na dolgo potovanje čez Vilinski Homec, da povrnete ljudem… »

Primer izključenega Nizozemca bo končal na sodišču

RTV Slovenija 14.05.2024
Organizatorji Pesmi Evrovizije obžalujejo, da nekatere delegacije niso spoštovale pravil na Švedskem. Primer nizozemskega predstavnika, ki je bil izključen iz finala, pa bo deležen sodne obravnave. Evropska radiodifuzna zveza (EBU) je podala več… »

Vila Vipolže znova zasijala pod žarometi festivala Brda & Friends

Domžalec 14.05.2024
Po lanskem huronskem festivalskem obisku je Vila Vipolže preteklo soboto, 11. maja, znova gostila vinski festival Brda & Friends. Vinoteka Brda je na posestvu sredi Brd uredilo svojo drugo izdajo že lani dobro obiskanega festivala, na katerem so se… »

Geraint Thomas: Včasih smo kot klovni v cirkusu

Delo 14.05.2024
Izkušeni Valižan je bil jezen zaradi slabe asfaltne površine v zaključku 9. etape dirke po Italiji, ki je karavano pripeljala v kaotični Neapelj. Na dirki po Italiji so kolesarji prvi prost dan izkoristili, da nekoliko ohladijo živce in pretegnejo… »

Zdravstveni inšpektorat: Kljub napotnici ni nujno, da boste dobili termin

Dnevnik 14.05.2024
Na čakalne sezname se še vedno ni mogoče zanesti, je razvidno iz ugotovitev zdravstvenega inšpektorata. Tudi to, da bo pacient po oddani napotnici ustrezno uvrščen in da bo dobil vsaj okvirni termin, ni povsod samoumevno. Na zdravstvenem… »

Zadnja modistka v Ljubljani: “Ko rečem, da bom zaprla, me zaboli srce”

Dnevnik 14.05.2024
V drugi polovici 19. stoletja je bilo v Ljubljani več modistk kot klobučarjev, posel pa je cvetel še lep čas po koncu druge svetovne vojne. Kmalu bo zaradi slabega prometa svoja vrata primorana zapreti čisto zadnja med njimi. Ob vstopu v butik na… »

Jasmin Kurtić: Reprezentančnega uspeha se ne da doseči v enem letu

RTV Slovenija 14.05.2024
Belokranjec je večino svoje kariere preživel v Italiji. Njegova prva postaja po odhodu iz Gorice leta 2010 je bil Palermo, pozneje pa je igral še za številne druge klube, Sudtirol iz Bolzana je že njegov deveti klub pri zahodnih sosedih. Podkast… »

"Veliko prepovedi, samo najnujnejše ne: da Izrael ne bi nastopil ali da bi letos Evrovizija odpadla"

RTV Slovenija 14.05.2024
Po koncu Evrovizije se še naprej vrstijo kritike Evropske radiodifuzne zveze. Nanje je v oddaji Odmevi opozorila tudi poznavalka evrovizijskega dogajanja Miša Molk. Letošnja Evrovizija je bila napeta že od samega začetka, saj je EBU kljub pozivom k… »

Srbija: mladenič posilil 96-letno gospo in ji grozil s smrtjo

Dnevnik 14.05.2024
Triindvajsetletni mladenič je pred tednom dni v okolici Beograda vdrl v dom 96-letne gospe, zahteval denar, ko ga ni dobil, je žensko posilil, potem pa pobegnil. Kmalu zatem naj bi ga prijeli na lokalnem pokopališču. Prebivalci naselja Leštane na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem