Arhiv novic 14.05.2024

Superživila neupravičeno obljubljajo zdravilne učinke in čudežne rešitve

Delo 14.05.2024
So vir antioksidantov, a jih veliko vsebujejo tudi drugi gozdni sadeži, kot vir vitamina C so primerljive s papriko. V nadaljevanju preberite: Vsake toliko se pojavi kakšno novo superživilo. Te dni je zakrožilo sporočilo, da se je zorenje haskap… »

#video Avstrijca poletela pod londonskim Tower Bridgeom

Dnevnik 14.05.2024
Avstrijca Marco Fürst in Marco Waltenspiel sta oblečena v krilobleki (wingsuit) poletela skozi odprtino med dvižnim in visečim delom londonskega ikoničnega mostu Tower Bridge. Avstrijsko podjetje Red Bull skrbno goji svojo javno podobo. Med drugim… »

Mohamad Rasoulof po obsodbi na zapor in bičanje naskrivaj zapustil Iran

RTV Slovenija 14.05.2024
Ugledni iranski režiser Mohamad Rasoulof, ki so ga v Teheranu obsodili na osemletno zaporno kazen in bičanje, je naskrivaj zapustil domovino. Prispel je v Cannes, kjer bodo premierno predvajali njegov novi film, Seme svete fige. Na Instagramu se je… »

Tri nesreče motoristov

Gorenjski glas 14.05.2024
Kranj – Gorenjski policisti so zadnji konec tedna obravnavali tri prometne nesreče z udeležbo motorista. Dve sta se zgodili v petek popoldne v Kranju. Ob 17. uri je 44-letni voznik avtomobila v Kranju izsilil prednost motoristu in trčil vanj… »

Že šestdeseti izbor za najlepšo »narciso«

Gorenjski glas 14.05.2024
Planina pod Golico – V soboto se v Planino pod Golico vrača prireditev z dolgoletno tradicijo. Pripravljajo namreč že 60. izbor za mis narcis. Tudi tokrat bodo izbirali najlepšo in najspretnejšo med dekleti, ki si bo prislužila laskavo lento… »

#video Kaj imajo skupnega klobuki iz lososov in vse pogostejši napadi ork okoli Gibraltarja?

Dnevnik 14.05.2024
V nedeljo okoli 9. ure zjutraj se je jata ork začela zaletavati v 15-metrsko jahto Alboran Cognac na maroški strani Gibraltarske ožine. Na krovu sta bili dve osebi. Potnika sta nenadoma začutila udarce ob trup plovila in smerno krmilo, nato pa je… »

Pogačar hat-trick dopolnil z 71. zmago, Merckx s 195., De Vlaeminck pa z zadnjo

RTV Slovenija 14.05.2024
Olav Kooij se je pred prvo zmago na tritedenskih dirkah veselil kar 32 zmag, svojevrstni rekorder pa je Belgijec Freddy Maertens, ki se je pred tem veselil kar 69 zmag. Na portalu Športni SOS tokrat odgovarjamo na vaša vprašanja o Dirki po Italiji. Še… »

JE AVTOHTONA, OKUSNA IN ZDRAVILNA: V Strunjanu bodo ta vikend potekali Dnevi artičok

Regional 14.05.2024
V soboto in nedeljo, 18. in 19. maja, bodo v Strunjanu potekali Dnevi artičok s tržnico artičok, domačih pridelkov in izdelkov, predavanjem o uporabi artičok v kulinariki, delavnicami, kulinarično ponudbo na domačijah in v gostilnah ter… »

OBVESTILO IZOLSKE BOLNIŠNICE: Na tem oddelku so prepovedali obiske

Regional 14.05.2024
Zaradi povečanega števila okužb in zagotavljanja varnosti pacientov so v Splošni bolnišnici Izola na oddelku interne medicine do nadaljnjega prepovedani obiski, so sporočili iz omenjene bolnišnice.… »

Ruske grožnje in kitajsko krcanje po prstih

Delo 14.05.2024
Putin znova na kitajskem pragu, kjer ga pričakuje strateški pragmatizem prijatelja Xi Jinpinga. V nadaljevanju preberite: V kitajski in ruski zunanji politiki je vrstni red pomembnejši od številk. Ko je predsednik Vladimir Putin napovedal, da bo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem