Arhiv novic 05.06.2024

Izraelske univerze so prepletene z vojsko in orožarsko industrijo. Poziv k bojkotu traja že 20 let.

RTV Slovenija 05.06.2024
Medtem ko zahodne države zavračajo sankcije zoper Izrael, študentje zahtevajo prekinitev sodelovanja njihovih univerz z izraelskimi. Te sodelujejo pri okupaciji Palestine in zatiranju Palestincev, z njimi pa so povezane tudi slovenske ustanove… »

Vsak mesec eksplodira, to je razlog

Zurnal24 05.06.2024
Prejšnji teden smo poročali o eksploziji plina v stanovanju na Slovenskem Javorniku, v kateri je tragično umrl 74-letni moški. Vzrok za eksplozijo je bila jeklenka. To je le ena od več tragičnih nesreč, ki se zgodijo vsako leto in vzrok katerih so… »

Jeep nove dobe prihaja tudi v Evropo

Zurnal24 05.06.2024
Znamka Jeep je razkrila povsem nov in prvi globalni baterijsko električni model (BEV) – wagoneer S launch edition. Na volj ob tudi v Evropi. Jeep wagoneer S je na voljo izključno kot baterijsko električno vozilo z dosegom več kot 300 482 km z enim… »

Kdo si upa staviti proti ameriškemu delniškemu trgu?

RTV Slovenija 05.06.2024
Ko newyorški delniški trgi na krilih delnic UI-podjetij, kot je Nvidia, postavljajo rekorde in se bahajo tudi z visokimi dolgoročnimi donosi, se je smiselno vprašati, kako dolgo lahko to še traja. Bo tudi naslednje desetletje tako donosno? Predvsem… »

Horoskop za sredo, 5. junija

Necenzurirano 05.06.2024
Sonce je v dvojčkih, Luna je v biku, ob 10.36 preide v dvojčka. OVEN – Danes lahko dosežete prav vse, v kar boste usmerili svojo pozornost. Imeli boste veliko vztrajne moči. Previdno le, da pri sledenju svojim sanjam koga ne užalite. BIK – Dana… »

Ko strelski vod stoji v krogu

RTV Slovenija 05.06.2024
"Liberalcev se drži sloves, da ko se postavijo v strelski vod, se postavijo v krogu," pravi v novi, zadnji predvolilni epizodi podkasta o politiki Umetnost možnega urednik zunanjepolitične redakcije Radia Slovenija Luka Robida. Robida tudi opozarja, da… »

V Komendi izvedli osnovno delavnico samoobrambe

Domžalec 05.06.2024
V soboto, 1. junija 2024, je telovadnica Osnovne šole Moste – Komenda gostila osnovno delavnico samoobrambe, ki je bila nepozabna izkušnja za vse udeležence. Pod vodstvom usposobljenega policijskega inštruktorja in izkušenega trenerja borilnih… »

Najmanjši BMW v povsem novi, digitalizirani generaciji

Zurnal24 05.06.2024
BMW je predstavil povsem novo generacijo svojega najmanjšega modela serija 1, s katerim vstopa v novo dobo pogonov in tehnologije. Kar presenetljivo hitro, komaj pet let po rojstvu zdajšnje generacije, so pri BMW že povsem na novo razvili in… »

Če se Dončić odloči, lahko pristane tudi v najboljši obrambni peterki Lige NBA

RTV Slovenija 05.06.2024
"Luka Dončić je postal obraz Lige NBA, čeprav mu nekateri tega ne priznavajo. Njegova mentalna moč je nekaj, kar je danes v športu in v vsakem poslu nujno," o adutu Dallasa pred velikim finalom Lige NBA razmišlja strokovnjak Luka Bassin. Voditelja… »

Piran z novim turističnim doživetjem za družine z otroki

Dnevnik 05.06.2024
Arheolov, pustolovščina po preteklosti, je igra, ki otroke in njihove starše popelje na dogodivščino po zgodovini. 40-stranska knjižica Arheolov Piranon je polna zabavnih nalog in ugank, ki mlade navdušence nad zgodovino in njihove starše vodi na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem