Arhiv novic 06.06.2024

Polovična rešitev za Evropsko šolo

Dnevnik 06.06.2024
Ministrstvo je pripravilo rešitev za prostorsko stisko elitne Evropske šole Ljubljana, ki pouk trenutno izvaja na različnih lokacijah, med drugim v neprimernih poslovnih prostorih. Direktorica Šolskega centra Ljubljana, v okviru katerega deluje tudi… »

Partizanski pevski zbor praznuje 80 let delovanja

Dnevnik 06.06.2024
Z udarno skladbo Pesem o svobodi se je včeraj zvečer v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma začel koncert ljubljanskega Partizanskega pevskega zbora. Povod za udarniške in večini občinstva znane stihe je bila častitljiva 80-letnica zbora, ki… »

Začetek glasovanja: Nizozemski uvod v prelomne volitve za EU

Dnevnik 06.06.2024
Z odprtjem volišč na Nizozemskem se danes začenjajo evropske volitve, pri katerih se bo večina članic na volišča odpravila v nedeljo. Volitve so zaradi napovedane krepitve skrajne desnice prelomne za Evropsko unijo. Danes se v Evropski uniji… »

Res je – za otroke gre!

Dnevnik 06.06.2024
Težave s spanjem, glavoboli, hude prebavne motnje, preplašenost, anksioznost … Skrajno težko, s cmokom v grlu in naježeno kožo, je bilo prisluhniti obupanima staršema dvanajstletnega dečka s posebnimi potrebami, ki naj bi ga oktobra lani spolno… »

Svoboda in pot v pekel

Dnevnik 06.06.2024
Spominski dan (Memorial day) je za Američane pomemben praznik. Zadnji ponedeljek v maju se spominjajo padlih Američanov v vseh vojnah, njihovega žrtvovanja za domovino in svet – in se veselo družijo na paradah in piknikih. Spominski dan namreč… »

V Rimu boj za zlate krone

Dnevnik 06.06.2024
Hrvatica Sandra Elkašević z dekliškim priimkom Perković bo na evropskem prvenstvu v metu diska napadala sedmi zaporedni naslov, kar bi bil novi edinstveni podvig. Kako izjemna atletika se od jutri do 12. junija obeta na olimpijskem stadionu v Rimu… »

Nepreslišano: Marjan Sušelj, zastopnik pacientovih pravic

Dnevnik 06.06.2024
Na letni ravni zastopniki po Sloveniji beležimo približno 12.000 pritožb. Iz njih in iz stikov s pacienti v obdobju stavke bi lahko sklepali na upad zaupanja v javno zdravstvo. Čutiti je negotovost, strah in zaskrbljenost, ker na vidiku ni realne… »

Teniški igralci so žal brez prave besede

Dnevnik 06.06.2024
Na drugem letošnjem turnirju za grand slam, ki poteka v Parizu, je še vedno najbolj odmevna novica predaja prvega igralca sveta Novaka Đokovića zaradi poškodbe kolena. Aljaž Bedene iz lastnih izkušenj pravi, da se šova ne prekinja. Novak Đoković… »

Radovljica tudi letos z glasbo 17. in 18. stoletja

Dnevnik 06.06.2024
Od 10. do 27. avgusta bo potekal že 42. Festival Radovljica. Letos bo ponudil 11 koncertnih večerov, večino v radovljiški graščini, dva v radovljiški cerkvi in enega v cerkvi Marijinega oznanjenja v Velesovem, kjer so dodana vrednost tamkajšnje… »

Po sodniškem nov hepiend?

Dnevnik 06.06.2024
Najbrž se boste, dragi bralci, spomnili slovesne napovedi premierja Roberta Goloba – ta ima zdaj že kar dolgo brado – da bodo sodniki dočakali »hepiend« z obljubljenim dvigom njihovih plač za 600 evrov. No, niso ga dočakali, vse do danes, ko se… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem