Arhiv novic 06.06.2024

#intervju Maruša Turjak Bogataj in Matjaž Bogataj, glasbenika: Genialna partitura, kjer vsaka nota šteje

Dnevnik 06.06.2024
Skoraj 11 let je minilo od našega zadnjega skupnega intervjuja; takrat sta bila violončelistka Maruša Turjak Bogataj in njen brat, violinist Matjaž Bogataj, še mlada glasbenika, polna zanosa, sanj in vizij. Ki sta jih, zanimivo, dejansko uresničila… »

Recenzija romana Povej, napisala bom: Spogledovanje z abstrakcijami

Dnevnik 06.06.2024
Drugi roman Ive L. Novak z naslovom Povej, napisala bom (Cankarjeva založba, 2024) je nadaljevanje avtoričinega prvenca – Ajaccio, ponovno (Cankarjeva založba, 2023) – a romanov ne povezujejo protagonisti ali vsebina. Povezujejo ju pripovedni… »

Slovenski prikoličarji proti občini Umag – Kdo je uničil obalo?, 2.

Dnevnik 06.06.2024
Časopis Dnevnik je bil prvi, ki se je odzval na našo izjavo za javnost in tega smo bili veseli. Kljub temu pa je objava članka z zgornjim naslovom (30. maja) v nas vzbudila grenak priokus, kajti prispevek ni bil povsem objektiven in je imel vgrajenih… »

Izbor knjižnih novosti

Dnevnik 06.06.2024
Kaja Bucik Vavpetič, Jerzy Franczak, Sergije Dimitrijević, Arnold Schwarzenegger in Gulraiz Sharif so avtorji, katerih dela predstavljamo v tokratnem izboru knjižnih novosti. Kaja Bucik Vavpetič: Srebrne vezi (Cankarjeva založba) V fantazijski svet… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem