Arhiv novic 08.06.2024

Kako ga ni sram: Slavni filmski režiser tako ravnal z Monico Bellucci

Zurnal24 08.06.2024
To dejanje je razburilo mnoge. Igralka Monica Bellucci in režiser Tim Burton v Parizu promovirata njegov novi film ‘Beetlejuice’, ki je pravzaprav nadaljevanje njegovega istoimenskega filma iz leta 1988. Nastanjena sta v luksuznem hotelu Ritz, pred… »

K nam je pripeljal najbolj ljudski audi

Zurnal24 08.06.2024
V Slovenijo je pripeljal prenovljeni audi A3, ki mu je znamka ob medgeneracijski prenovi namenila dodatno križansko različico A3 allstreet. Na predstavitvi je direktor znamke Audi za Slovenijo Franci Bolta poudaril, da je audi A3 njihova druga letošnja… »

Zgodovinske fronta: Poblaznelim vladarjem prej ali slej nekdo stopi na pot

Dnevnik 08.06.2024
Madžarska, rekli so ji tudi ogrska, se je po velikih revolucionarnih spremembah, ki so leta 1848 zajele velik del Evrope, sprla s sosednjo domovino Habsburžanov in jo tudi vojaško napadla. Ko so Avstrijcem na pomoč priskočili Rusi, so se Madžari… »

Kraft pivovarji iz doma upokojencev

Dnevnik 08.06.2024
Dom za upokojence na Dunaju, imenovan Hiša Atzgersdorf, je prav poseben dom za tretje življenjsko obdobje. Enkrat na teden se njihova klet spremeni v pivovarno. Dober ducat seniorjev samozvarjeno hmeljsko pijačo, večinoma svetlo pivo, ki dobro dene… »

98-letni normandijski veteran: Svoboda ni samoumevna, treba si jo je izboriti

Dnevnik 08.06.2024
Današnji dan pred 80 leti je tako kot mnogim drugim za vedno ostal v spominu tudi vojnemu veteranu druge svetovne vojne Irvingu Lockerju. Sedaj 98-letni Američan je pristal na normandijskih obalah odseka Utah Beach kot eden izmed 156.000 vojakov, ki so… »

Tacosi za tri dolarje prejeli Michelinovo zvezdico

Dnevnik 08.06.2024
Ko je pred več kot petdesetimi leti oče Maria Hernandeza odprl prodajalnico tacosov, se mu verjetno ni niti sanjalo, da jo bodo kdaj okronali z Michelinovo zvezdico. A se je pred dnevi zgodilo prav to, Tacos El Califa de Leon (ime je dobila po… »

Kraljice preobleke: Slavospev radosti, izziv normam

Dnevnik 08.06.2024
Zadnjo nedeljo v maju so se v majhno zakulisno sobo nad ljubljanskim barom Zorica nagručile mojstrice preobleke. Do finalnega izbora majske kraljice (edinega domačega drag tekmovanja) nas je ločilo še nekaj deset minut, zato je bil zrak v zaodrju… »

Da je lahko preživel, je moral pri 90 letih še naprej delati

Dnevnik 08.06.2024
Ko se je nekdanja televizijska voditeljica Karen Swensen pred dnevi pripeljala pred trgovski center v Louisiani, je zagledala starega gospoda, kako je pred prodajalno na parkirišču pospravljal trgovinske vozičke. V veliki vročini jih je tudi po… »

Yann Tiersen, večinstrumentalist: Za vse je kriva Vojna zvezd

Dnevnik 08.06.2024
So umetniki, ki dobesedno hlastajo po uspehu, in so umetniki, ki jim je nepričakovan uspeh v breme. Francoski večinstrumentalist Yann Tiersen spada med slednje. Na bretonskem otoku Ouessant je živel skromno, odmaknjeno življenje, nato pa se mu je… »

Zadnja priložnost za streznitev

Dnevnik 08.06.2024
Pred drugimi volitvami zapored je EU pred grožnjo, da se celina premakne bolj desno k populističnim zagovornikom skrajnega nacionalizma in suverenizma, ki se želijo paradoksalno prav s pomočjo evropskih volilcev povezati v čeznacionalno skupino… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem