Arhiv novic 08.06.2024

V trku med zasledovanjem ubežnika umrl 31-letni policist Aleksandar

Necenzurirano 08.06.2024
V naselju Lazarevo v Banjaluki v BiH se je v noči na soboto pripetila hujša prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo policijsko vozilo. Policijsko vozilo je po 1. uri zasledovalo voznika v golfu, ki ni ustavil na njihove znake. Med »lovom« so… »

Foto: Kdo je nosil najimenitnejši klobuk? Je bil kdo brez?

Necenzurirano 08.06.2024
V Zajčji dobravi je pred dnevi potekal tradicionalni zvezdniški piknik, ki ga vsako leto prireja najpriljubljenejša ženska revija Lady. Tudi letos so si slavni in zabavni za to priložnost nadeli edinstvena naglavna pokrivala. Priljubljena revija Lady… »

Po umiku prepovedi pomoči tihotapcem več migrantov odhaja iz Nigra, a jih manj doseže Evropo

RTV Slovenija 08.06.2024
Po razveljavitvi zakona o kriminalizaciji sodelovanja pri tihotapljenju ljudi se je število migrantov, ki zapuščajo Niger, močno povečalo, kar pa se za zdaj ne odraža v številu prihodov migrantov prek Sredozemskega morja v Evropo. Vojaška hunta… »

Videnje skozi besede – Odprtje razstave Društva Lipa v Galeriji Domžale

Domžalec 08.06.2024
Slikarska skupina Univerze za tretje življenjsko obdobje Društva Lipa Domžale se je pod mentorstvom akad. slikarke Duše Jesih poglobila v svet poezije slepih in slabovidnih avtorjev, zbranih v Antologiji slepih in slabovidnih literatov in likovnikov… »

Zlata domžalčanka Lucija Hribar poskrbela za navdušenje v Kopru

Domžalec 08.06.2024
Prvi dan finalnih nastopov na svetovnem pokalu v Kopru je prinesel izjemne uspehe za slovenske gimnastičarje. Lucija Hribar, domžalčanka in športnica leta 2023 občine Domžale, je osvojila zlato medaljo na dvovišinski bradlji, medtem ko je Luka… »

Celine Dion odkrito o hudi bolezni: "Tako je, kot da bi te nekdo davil"

RTV Slovenija 08.06.2024
Celine Dion je v prvem televizijskem intervjuju po pretresljivi diagnozi sindroma toge osebe, ki jo je razkrila leta 2022, odkrito spregovorila o zdravstvenih težavah. Njeno stanje je trenutno veliko boljše, kot je bilo pred časom, ko je skoraj umrla… »

LUTKE V KOPRU IMAJO SVOJE MESTO: Prostore so dobile, kjer je deloval Muzej Tomosove zgodovine

Regional 08.06.2024
S predstavo Biti Don Kihot bodo drevi v Kopru uradno odprli lutkovni atelje Lutkarnica. 80 kvadratnih metrov prostora v Kidričevi ulici sicer še prenavljajo. V upravljanje ga je dobil Mednarodni center lutkovne umetnosti (MCLU) Koper. Današnja… »

Nedeljski izlet: Matulji v goste vabijo ljubitelje rekreacije in gurmane

Dnevnik 08.06.2024
Ste kdaj razmišljali, da bi šli kolesarit v Matulje? Poleg tega pa še kaj dobrega pojest? Sama na to vse do letošnjega maja, ko smo se s turističnimi novinarji na povabilo Turistične skupnosti Matulji udeležili študijske poti, nisem niti… »

Stoch povlekel veliko potezo, na zvezi ga podpirajo

Zurnal24 08.06.2024
Eden najboljših smučarskih skakalcev vseh časov Kamil Stoch je razkril svoje načrte za prihodnost. Poljski skakalni veteran Kamil Stoch (37) se bo na prihajajočo sezono svetovnega pokala pripravljal po individualnem programu. Dvakratnega dobitnika… »

Hotel Habakuk pod Pohorjem ima novega lastnika

RTV Slovenija 08.06.2024
Napoved, da se bodo Rusi postopoma povsem umaknili iz Maribora, se je po poročanju Večera uresničila. Hotel Habakuk pod Pohorjem ima namreč novega lastnika in novega upravljavca. Po informacijah časopisa naj bi pred dnevi prešel v last družbe… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem