Arhiv novic 08.06.2024

Pretep: kaj se je v resnici dogajalo na Kongresnem trgu?

Zurnal24 08.06.2024
Posnetek na Instagramu, ki ga je objavil profil ‘Slovenske obrambne straže’ 3. junija, si je ogledalo že več deset tisoč oseb! Kakšna je resnica za posnetkom? Kot poroča spletni portal Oštro, "je profil 'Slovenske obrambne straže' na… »

Prenovljeni Grad Podčetrtek avgusta odpira svoja vrata

RTV Slovenija 08.06.2024
Avgusta bo Občina Podčetrtek odprla prenovljeni Grad Podčetrtek. Po prenovi, vredni 2,5 milijona evrov, bo grad ponujal prizorišče za poroke in prireditve, gostinsko ponudbo in muzejsko zbirko. Občina Podčetrtek bo avgusta odprla prenovljeni Grad… »

#recept Piščanec v svilnati omaki s šparglji in špinačo na cvetačnem rižu

Dnevnik 08.06.2024
Ta na pogled resnično impresivna jed, polna mehkih koščkov piščanca, ravno prav popečenih špargljev in še nekaj špinače, ki se kopajo v božanski svilnati omaki, je neverjetno okusna in pripravljena v slabe pol ure! Postrezite jo s cvetačnim… »

POLICISTI SO NANJ POZABILI: Podrl je rekord za najdaljše zabeleženo preživetje brez hrane in vode (FOTO)

Regional 08.06.2024
Ni nujno, da se v Guinnessovo knjigo rekordov uvrstijo samo tisti, ki to namerno poskušajo. Primer je Avstrijec Andreas Mihavecz, ki je leta 1979 nehote podrl rekord za najdaljše zabeleženo preživetje brez hrane in vode. Policisti so nanj pozabili in… »

Finale Dallasa in Bostona: tako slabo ni bilo že 17 let

Zurnal24 08.06.2024
Uvodna tekma finalne serije med Dallas Mavericks in Boston Celtics je postregla z zgodovinsko nizkimi številkami. Prva tekma letošnjega finala košarkarske lige NBA, na kateri je najboljša ekipa rednega dela sezone Boston Celtics prepričljivo ugnala… »

Nočna mora vsakega športnika, to napako bo obžalovala do konca življenja

Zurnal24 08.06.2024
Španska atletinja je zavoljo lastne nepazljivosti ostala brez odličja na evropskem prvenstvu v Rimu. Španska atletinja Laura Garcia-Caro je zaradi prezgodnjega slavja ostala brez bronaste medalje v hitri hoji na 20 km na atletskem evropskem prvenstvu v… »

#portret Narendra Modi, tretjič zapored indijski premier

Dnevnik 08.06.2024
Narendra Modi, ki bo še tretjič zapored premier, si prizadeva za “nov razcvet hindujske civilizacije”, ki so ga, kot trdi sam, več stoletij onemogočali islamski vladarji, nato Britanci in laična Kongresna stranka. Pomembneje je, da hoče biti… »

NAJBOLJ RADODARNI PLAČNIKI: Kje na Obali bodo zaposleni prejeli najvišji regres?

Regional 08.06.2024
Ena od pomembnih delavskih pravic je regres za letni dopust, ki ga morajo delodajalci v višini najmanj minimalne plače izplačati do 1. julija. Neizplačil je iz leta v leto manj, še vedno pa so prav tovrstne kršitve med najpogostejšimi na področju… »

Umrl ameriški astronavt William Anders, ki je posnel znamenito fotografijo Zemlje

RTV Slovenija 08.06.2024
V nesreči manjšega letala na zahodu ZDA je umrl upokojeni astronavt William Andres, ki je bil eden od prvih treh ljudi, ki so obkrožili Luno med Nasino misijo Apollo 8 leta 1968, med katero je posnel znamenito fotografijo Earthrise. 90-letni Anders je… »

V ukrajinskih napadih v Lugansku in Hersonu po ruskih navedbah ubitih 26 ljudi

Dnevnik 08.06.2024
V ukrajinskih napadih na dele regij Lugansk in Herson, ki so pod ruskim nadzorom, je bilo včeraj ubitih 26 ljudi, še več deset ljudi je bilo ranjenih, so sporočile tamkajšnje proruske oblasti. V enem od napadov naj bila uničena trgovina v vasi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem