Arhiv novic 08.06.2024

V smeteh našli truplo novorojenčka

Zurnal24 08.06.2024
V mestu Bugojno v Bosni in Hercegovini so zjutraj našli truplo novorojenčka, so potrdile tamkajšnje oblasti. Kot je za portal Klix povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Srednjebosanskega kantona (SBK) Hasan Hasanhodžić, je policijska postaja… »

Intervju z Branetom Oblakom: »Šesti čut mi govori, da bomo na drugi tekmi v Münchnu stresli Srbe«

Necenzurirano 08.06.2024
Spomini, dovtipi, anekdote. Nemara najboljši slovenski nogometaš vseh časov Brane Oblak ima kaj povedati. Na svoji športni poti si je priigral in pritekel številna priznanja. Posamična in ekipna. Precej jih hrani tudi na Škofijah, kjer živi že… »

Na hrvaškem otoku trije moški pretepli starca, ker ...

Zurnal24 08.06.2024
Policija napadalce še išče. Na Hrvaškem odmeva primer nasilja, do katerega je prišlo pri otoku Mali Iž pri Zadru. Koto je sporočila tamkajšnja policija, je 83-letni moški pristopil do treh moških in jih prosil, naj premaknejo vozilo, ki je bilo… »

Mladi politik podkrepljen z dvema promiloma s teslo v drug avto

Necenzurirano 08.06.2024
Poslanec avstrijskega deželnega parlamenta Spodnje Avstrije FPÖ je v petek zvečer nič kaj trezen brez pnevmatike na svoji tesli zakuhal prometno nesrečo. Trčil je v pred seboj vozeči avto na mostu na Dunaju. Nastala je materialna škoda. Kako je… »

Zgodovina, zapisana v kovance: kako je Gorazd Učakar koval spomine na "miniaturne spomenike"

RTV Slovenija 08.06.2024
Od osamosvojitve je Republika Slovenija s priložnostnimi kovanci zaznamovala že 65 pomembnih dogodkov. Največ likovnih rešitev je prispeval Gorazd Učakar, ki se jim v Narodnem muzeju Slovenije posvečajo z novo razstavo. Številne države po svetu… »

Gajser na zahtevni peščeni podlagi prehitel Prada in dobil kvalifikacije

RTV Slovenija 08.06.2024
Tim Gajser je zmagovalec kvalifikacijske dirke za VN Latvije v Kegumsu. Na zahtevni peščeni podlagi je prehitel Španca Jorgeja Prada, ki je za las obdržal vodstvo v skupnem seštevku. 27-letni Gajser se je zelo dobro spoprijateljil s specifično… »

Slovesni praznik Srca Jezusovega in zaključek skavtskega leta odraslih Domžalskih skavtov

Domžalec 08.06.2024
Versko življenje kristjanov proti koncu 16. stoletja je po velikem vplivu protestantizma in janzenizma postalo mlačno, zanemarjeno in brez ljubezni. Vse bolj je ugašala ljubezen do Jezusa. A ravno ta mlačnost je prisilila Zveličarja, da je svetu… »

#video Jaz delam, Balkanci pa pijejo kavo

Dnevnik 08.06.2024
Ameriški vplivnež Justus Reid je pred kratkim razburil prebivalce držav na Balkanu z objavo o tem, kaj je pogrešal na Balkanu, kjer je živel, ter kot negativno plat izpostavil to, kar bi lahko mnogi razumeli tudi kot lenobo. Prek instagrama in… »

Brezplačne prenočitve za mlade pohodnike na Sardiniji

RTV Slovenija 08.06.2024
Da bi mlade pohodnike spodbudili k raziskovanju Sardinije, so se pri fundaciji Cammino Minerario di Santa Barbara odločili, da vsem mladim, ki se odpravijo na 500 kilometrov dolgo rudarsko pot, podarijo tri prenočitve po izbiri. Fundacija Cammino… »

Kirurginja hčerki dovolila, da »pomaga« pri operaciji možganov

Necenzurirano 08.06.2024
Po anonimni prijavi se s primerom ukvarja tožilstvo v Gradcu. V začetku leta je bila v operacijski dvorani na Univerzitetni kliniki v Gradcu prisotna mladoletna hčerka visoko cenjene nevrokirurginje. Med operacijo možganov ni le prisostvovala, ampak… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem