Arhiv novic 08.06.2024

Modni oblikovalec ustvarja torbice iz obrazov mehiških politikov

RTV Slovenija 08.06.2024
Mehiški modni oblikovalec Camilo Morales se je odločil, da praktično nerazgradljive plakate pred kratkim končane volilne kampanje reciklira kar sam. Tako je ustvaril torbice z obrazi mehiških politikov, najbolj priljubljen motiv so oči Clare… »

Občina Kidričevo razpisuje najem športnega centra Green Lake

Spodnje Podravje 08.06.2024
Občina Kidričevo je objavila razpis za najem športno rekreacijskega centra Green Lake. Center ponuja več atraktivnih območij za športne in rekreacijske dejavnosti, med drugim wakepark, igrišča za odbojko na mivki in prostor za foodtrucke. Wakepark… »

Gašper Orehek dipl. zn.: ”V prihodnosti si želimo še dodatnih krepitev ambulant družinske medicine”

Domžalec 08.06.2024
Pod vodstvom mag. Renate Rajapakse, dr. med., spec., njenega pomočnika za zdravstveno nego Gašperja Orehka ter pomočnice direktorice za poslovne zadeve in namestnice direktorice Anje Ocepek, mag. ekon. in posl. ved. je Zdravstveni dom Domžale dosegel… »

Smo za nakup ugodnih letalskih vozovnic čez poletje že prepozni?

RTV Slovenija 08.06.2024
Poletna evropska turistična sezona se počasi začenja. Preverili smo, na katere destinacije lahko v poletnih mesecih še ugodno poletimo, če za dopustovanje še nimamo rezervacije. Najcenejše vozovnice z bližnjih letališč lahko v tem trenutku… »

Žaberl: Policiji zaupamo in ne potrebujemo takšne samoorganizirane oblike obrambe

RTV Slovenija 08.06.2024
V središču Ljubljane se je v petek zvečer zbralo nekaj deset zamaskirancev, ki so z vzkliki in transparenti širili nestrpnost. Šlo naj bi za pripadnike tako imenovane Slovenske obrambne straže, ki je pred kratkim že grozila prebežnikom. Približno… »

Orjaški piton v trebuh spravil odraslo žensko

Necenzurirano 08.06.2024
V indonezijski provinci južni Sulavezi se je 50-letna Farida odpravila prodajat čilije na lokalno tržnico. Do večera je ni bilo nazaj in njenega moža Nonija je začelo skrbeti. S pomočjo ostalih sorodnikov so jo v četrtek začeli iskati po bližnji… »

Pesmi Kosovelove sodobnice Makse Samsa zaživele v grafiki

RTV Slovenija 08.06.2024
Med petdnevno rezidenco v Hiši kulture v Pivki so Erik Mavrič, Neža Perovšek, Adrijan Praznik in Iva Tratnik ustvarjali grafike na temo poezije Makse Samsa (1904–1971), manj znane slovenske pesnice z območja Ilirske Bistrice, rojene pred natanko… »

Opozicijski Magyar: "Skupaj lahko rešimo Madžarsko." Napovedi kažejo na zmago Fidesza.

RTV Slovenija 08.06.2024
"Skupaj lahko rešimo Madžarsko. Tukaj smo in pripravljeni smo spremeniti svojo usodo in prihodnost, ki nam jo želi vsiliti zatiralska oblast," je na shodu pred nedeljskimi volitvami več deset tisoč podpornikom opozicije dejal Peter Magyar. V… »

Koncert učencev orgel in petja GŠ Domžale v župniji Moravče

Domžalec 08.06.2024
Na slovesen praznični dan Srca Jezusovega, ki se obhaja osem dni po prazniku Svetega Rešnjega telesa in Rešnje krvi, so v cerkvi svetega Martina v Moravčah zadonele orgle in zapeli glasovi. V času, ko že diši po počitnicah, so se še zadnjič v… »

'SPREMLJEVALEC' KOPRSKE LABODJE DRUŽINE: "Ko smo se postavili pred njih, so nas napadli in se usedli" (VIDEO)

Regional 08.06.2024
Pred dnevi je v Kopru prišlo do prometnega zamaška zaradi nepričakovanih pešcev – labodov, kar ste v minulih dneh že lahko videli na Regionalu. Posnetek je v nekaj dneh dosegel prek 600 tisoč predvajanj. Sedaj pa smo pred mikrofon dobili tudi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem