Arhiv novic 08.06.2024

Dionizični obred s triom Svojat

Dnevnik 08.06.2024
Ošili me modro je drugi album alterrock tria Svojat, nocoj ga bodo premierno predstavili na odru Kina Šiška. Tri prekaljene glasbenike poznamo tudi iz drugih zasedb na alternativni glasbeni sceni, »ta je v bistvu še najbolj rockerska«, ugotavlja… »

Nedeljsko kosilo: Kraljevske palačinke

Dnevnik 08.06.2024
Palačinke suzette (crêpes suzette) so ena najbolj znamenitih in priljubljenih francoskih sladic Palačinke suzette niso samo izvrsten poobedek, ampak s flambiranjem koncu kosila ali večerje dodamo še pridih elegance in drame. Tako kot sama jed je tudi… »

Nevidni svet - fotografska razstava, ki jo je treba doživeti

Dnevnik 08.06.2024
Vse do sredine julija lahko v Ljubljani, v Knjižnici za slepe in slabovidne Minke Skaberne, doživite mednarodno inkluzivno fotografsko razstavo »Nevidni svet«, ki na nov, dostopnejši in bolj poglobljen način približuje fotografijo tudi slepim in… »

Vprašanja, na katera moramo dobiti odgovore, preden kupimo klimatsko napravo

Zurnal24 08.06.2024
Strokovnjaki odgovarjajo na vprašanja, na katera moramo odgovore dobiti, preden se odločimo za klimatsko napravo. Le tako bomo lahko izbrali za svoje potrebe najbolj primerno. Visoke poletne temperature najbolj učinkovito in najbolj preprosto… »

Zaživi poletje v Češminovem parku

Domžalec 08.06.2024
Naslednjo soboto, 15. junija 2024, bo Češminov park gostil dogodek ZaŽIVI poletje ”Pršut in Vino”, kjer vas čaka degustacija vin, pršuta, oljčnega olja in drugih domačih dobrot. Tokrat bo priljubljena ‘Kuhna na plac’ predstavljena kot… »

V polmraku slike zasvetijo drugače ali kako razstavljati in brati dela Zmaga Jeraja?

RTV Slovenija 08.06.2024
Ko je Zmago Jeraj premišljeval o primernem načinu prezentiranja svojih slik, si jih je zamišljal v "slabše osvetljenih prostorih, kjer jih je treba kar najti". Temu so prisluhnili v MGLC-ju, kjer njegova dela predstavljajo na še neviden način. Zmago… »

Pečjakov zaposleni dosegel obsodbo zaradi krivega pričanja

Dnevnik 08.06.2024
Igor Stojko, ki je bil pred leti obsojen zaradi goljufije in izsiljevanja direktorja Pekarne Pečjak, si je v zvezi s tem primerom prislužil še eno kazen. Zaradi krive izpovedbe na prostoru za priče je dobil pogojno. 59-letni Igor Stojko je leta 2012… »

Jelena Rozga regionalna zvezda leta

Dnevnik 08.06.2024
Na enem od največjih srečanj znanih oseb z različnih področij javnega in družbenega življenja v Zagrebu L'Adria Story Hall of Fame, kjer podelijo nagrade za dosežene rezultate na medijski in estradni sceni, je minuli teden na enajsti tovrstni… »

Najpostavnejši hrvaški minister Damir Habijan je srečno samski

Dnevnik 08.06.2024
»Sem srečno samski,« je minuli teden na enem od družabnih dogodkov za revijo Story dejal hrvaški minister za gospodarstvo, 42-letni Damir Habijan. Za hrvaške medije je postal zanimiv zaradi svojih zasebnih objav na družbenih omrežjih, na katerih… »

Mestni muzej: Na ogled poklonitveni prestol

Dnevnik 08.06.2024
V Mestnem muzeju bo do 29. septembra na ogled nova razstava z naslovom Neznano kraljestvo: Ilirija ali kar hočete. Razstava pripoveduje o nikoli povsem uresničenem avstrijskem upravnem projektu Kraljestvo Ilirija in o ilirski ideji. V ljubljanskem… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem